Marta Cortizas, Millor Sommelier de Catalunya 2024

Anna Casabona i Christian Betoret, segona i tercer classificat, respectivament

| 27/02/2024 a les 07:16h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana
Els tres finalistes amb la presidenta de l'Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens
Els tres finalistes amb la presidenta de l'Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens | ACS
Marta Cortizas del restaurant Can Roca de Girona, va ser proclamada ahir Millor Sommelier de Catalunya 2024 després de tot un dia de concurs a la Universitat de Cervera. Mentre que Anna Casabona, delegada comercial de Juvé & Camps de Sant Sadurní d’Anoia; i Christian Betoret de Mas de la Sala de Sallent, han sigut segon i tercer calssificats, respectivament.

L’Associació Catalana de Sommeleirs va fer públic aquest resultat durant el Sopar de Gala de la Nit del Sommelier al restaurant Els Comdals de Vergós. L'ACS compta amb la col·laboració en aquesta edició de l'Ajuntament de Cervera, el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, la Denominació d'Origen Costers del Segre i l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, entre altres.

Durant la vetllada també es van entregar els Premis que cada any s'escullen per votació dels socis i sòcies de l'entitat. Els guanyadors d’enguany d’aquests guardons són:
Premi trajectòria, Tomà Cusiné; Millor comunicadora, Amaya Cervera; Millor Iniciativa en el món del vi, Fundació El Llindar; Millor oferta enoturística, Celler Más Llunes; i Millor sala, Restaurant Divinum de Girona; mentre que el Mag Lari ha estat nomenat, Soci d’Honor de l’ACS.

Marta Cortizas, sommelier del restaurant Can Roca de Girona

Cortizas és sommelier titulada per l'Instituto Galego do Vino, i Diploma WSET nivell 3 per la Wset School London. Així com va cursar estudis de Gestió i Organització de Serveis de Restauració al CETT de la Universitat de Barcelona.
 

Anna Casabona, sommelier i enòloga per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, també es WSET 4 per la Wset London School. Actualment, sommelier i delegada comercial a Juvé Camps. Amb més de vint anys d'experiència al capdavant del càtering i botiga de vins El Rebost i 7 anys al celler de Capçanes. Finalista del Concurs Millor Sommelier de Catalunya l'any 2023, 2022, 2019 i 3a finalista al 2018; i 10 de les millors sommeliers del Concurs Mejor Sumiller de España, en diverses edicions.

Christian Betoret, Sommelier diplomat per l'Escola d'Hoteleria Joviat de Manresa i en Direcció en Restauració a EADA Business School de Barcelona. Ara, responsable d'esdeveniments i sommelier al Mas de la Sala de Sallent.

Durant el matí, tots els aspirants es van enfrontar a un examen teòric de 60 preguntes; comentar per escrit un tast a cegues de dos vins, un dels dos en llegua estrangera; i una altra prova de caràcter comercial. Només tres participants van passar a la final de la tarda on les proves han estat de caràcter pràctic i la seva resolució o defensa es va fer de manera oral davant un jurat professional.
 
Sopar i Nit del Sommelier

Al vespre, el restaurant Els Comdals va acollir la Nit del Sommelier amb una mostra i degustació de vins amb 22 cellers de la DO Costers del Segre i un Sopar de Maridatge amb productes quilòmetre zero i elaborat a divuit mans per nou xefs lleidatans. Els restauradors participants svan ser Jesús Gimena (L'Espurna de Lleida), Sergi Ortiz (Antic Forn de Cervera), Francesc Molins (Cal Xirricló de Balaguer), Ignasi Bustamante i Adrián Zahino (El Celler Montsonís), Àngel Segura (Els Comdals de Cervera), Albert Marimón (La Cava de Tàrrega), Sergi Aritzeta (El Truc de Agramunt ), Gonzalo Ferreruela (Ferreruela, Lleida), Juanjo Ceresuela (Nobadis de Cervera).

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
El concurs internacional dedicat a la varietat de raïm garnatxa ha publicat els resultats de la seva 12a edició, celebrada a París
Iduvina és vinyataire i elabora la gamma de vins del Priorat 'M'ho ha dit un ocellet'
Iduvina és vinyataire i elabora la gamma de vins del Priorat "M'ho ha dit un ocellet"
Sergi Cortés
L'Iduvina elabora vins amb raïm propi a Porrera
Imatge il·lustrativa
1.500 ampolles d’un Gran Reserva Brut Nature procedent de la vinya de pinot noir més antiga del Penedés.