Dissabte, 14 de setembre de 2024

Aquest és el celler que ha guanyat el Premi a la Innovació Enoturística

Finca Viladellops-Wine Village és una propietat amb 18 masies històriques recuperades i 60 hectàrees de vinya

Cupatges 5 de març de 2024 a les 06:50
Finca Viladellops acaba de rebre el Premi Innovació Enoturística 2024 pel seu concepte innovador de Wine Village, un conjunt únic de 18 masies històriques que ofereixen diferents activitats productives i vitivinícoles.

Viladellops és una propietat amb més de 1.000 anys d’història, situada en ple massís del Garraf, entre Sitges i Vilafranca del Penedès. Quatre generacions de la família Desvalls han estat vinculades a aquesta finca.

Els orígens del nucli històric es remunten a l'any 930. A partir del 958 es van establir els templers, en l’època de la reconquesta i repoblació cristiana. D’aquella època es conserva la torre fortificada del segle XI, vinculada al castell d’Olèrdola, i també l’ermita romànica del segle XII. El celler es va fundar originalment l’any 1877, amb producció ininterrompuda de vins durant més d’un segle, fins a l’any 1980.

Marcelo Desvalls va reiniciar l’activitat vitivinícola l’any 1999, recuperant una finca de 400 hectàrees amb 60 hectàrees de vinya de xarel·lo i garnatxa negra, 100% certificades ecològiques. El concepte de Wine Village que han creat inclou la rehabilitació de 18 masies, totes amb diferents activitats productives i de viticultura.
 

Organitzen visites al celler històric i recorreguts a peu i en 4x4 a la finca i a les vinyes. Tenen diferents espais de tast, botiga de vins i el restaurant La Cantina en una de les masies. També han rehabilitat tres masies per al turisme vacacional, que es poden llogar per a famílies i grups. A més, acaben d’inaugurar un nou allotjament B&B.

També disposen del Centre d’Interpretació Els Desvalls i Catalunya, que mostra 800 anys d’història familiar vinculada als grans esdeveniments històrics de Catalunya. En una altra de les masies exposen la carrossa de gran gala del Marqués de Llupià, obra de l’italià Simone Venturi l’any 1795. El Premi Innovació Enoturística per al seu concepte de Wine Village va ser atorgat per ‘La Guía de Vinos 2024’ de La Vanguardia, i va ser recollit per Marcelo Desvalls i María José Dalmau a la gala de lliurament de premis del passat 7 de febrer a la Barcelona Wine Week.
Participació