La Denominació d'Origen Bizkaiko Txakolina aterra a Barcelona

El passat 12 de març la ciutat comtal va gaudir de les arrels del txakoli de Biscaia de la mà de la D.O. Bizkaiko Txakolina, que reforça així la seva posició com a referent enològic al territori català

| 14/03/2024 a les 09:54h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Bizkaiko Txakolina, Toni Albiol
La Denominació d'Origen Bizkaiko Txakolina va aterrar a Barcelona el 12 de març passat a Barcelona. Més d'un centenar de professionals van assistir a aquesta trobada per tastar la riquesa d'aquests vins de clima continental.

Més d'un centenar de persones, entre mitjans de comunicació especialitzats, professionals del sector i entusiastes del món vinícola, van visitar el saló. Un públic molt divers que va demostrar el seu interès pels txakolis presentats a l'esdeveniment.

 

Iñaki Suárez amb el sommelier català Toni Albiol


Un total de 10 destacats cellers inscrits a la Denominació van exhibir les seves millors elaboracions i novetats al llarg de la jornada. La varietat de txakolis presentada va brindar als assistents una experiència de degustació única, abastant una àmplia gamma d'aromes i sabors, des del txakoli més clàssic i tradicional fins als més innovadors. Tot plegat va ser complementat pels coneixements aportats pels seus apassionats productors i experts, donant a conèixer la rica cultura del txakoli de Biscaia.

Els cellers participants a la primera edició de Saló Bizkaiko Txakolina a Barcelona van ser els següents: Berroja, Doniene Gorrondona, Gorka Izagirre, Gure Ahaleginak, Hasiberriak Wines, Cellers Itsasmendi, Lapazaran, Magalarte Lezama, Txa-Txabarri i Bodegas Virgen De Lorea.

El Saló va comptar amb les distingides participacions del director tècnic de la D.O. Bizkaiko Txakolina i sommelier, Iñaki Suarez, i Toni Albiol, expert destacat com a millor sommelier de Catalunya el 2023. Unint les seves habilitats, van liderar tres tastos exclusius, revelant les propietats úniques dels vins de la Denominació i descobrint la singularitat i excepcionalitat de els terrers vitivinícoles de Biscaia.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
Barcelona és la província que exporta més vins, seguida per Ciudad Real i La Rioja.
Imatge il·lustrativa
El cava oficial de “Barcelona Open Banc Sabadell – Trofeu Comte de Godó”, i el tennista Tommy Robredo expressen el seu esforç i dedicació en una obra pintada a cops de raqueta.
Imatge il·lustrativa
Llopart, un dels cellers pioners en propostes enoturístiques, fusiona paleontologia en la seva nova iniciativa