Celler Parató ha tret al mercat la nova anyada del seu singular vi negre “
Santa Clara 2023”, coincidint amb l’inici de la primavera. La primera anyada d’aquest vi es remunta a l’any 2019 quan el celler decidir elaborar un
vi monovarietal de Cabernet Sauvignon, però atorgant-li un caràcter diferent: un vi estructurat però poc tànnic, allunyat dels tocs astringents dels cabernets joves, amb molta fruita, sense fusta, i molt llaminer en boca gràcies al sucre residual-natural no fermentat.
Els raïms provenen d’una única vinya la: “Santa Clara”, un Cabernet Sauvignon plantat l’any 1991 en un terreny coster, de sòl argilós-sorrenc, pobre en matèria orgànica i orientat a sud-oest.
Es conrea de forma ecològica des de l’any 2009 amb criteris d’agricultura regenerativa, i està situada a Guardiola de Font-rubí a 280 metres d’altitud. La verema és manual amb caixes de 20kg. El resultat és un vi roig robí de capa mitja, amb predomini d’aromes de fruites fresques tant vermelles (maduixa, pruna) com fruites negres (cirera picota, mora), i un pas per boca amable i sedós endolcit pel sucre residual natural. Un vi alegrie, expressiu i amb molta fruita.