sommeliers

5 representants catalans aspiren al títol de millor sommelier de l'Estat

Marta Cortizas, Anna Casabona, Christian Betoret, Toni Albiol i Ton Colet integren l'equip català que competirà per ser el millor sommelier de l’Estat els dies 24 i 25 d'abril a l'IFEMA

​Aquest celler català, per primera vegada entre els 50 més admirats del món

| 23/04/2024 a les 11:40h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, sommeliers, ACS
Imatge il·lustrativa
Fira de Madrid (IFEMA) acull, a partir de demà i durant dos dies, la 29a edició del Campionat d'Espanya de Sommeliers; un esdeveniment que comptarà amb cinc representants catalans i que se celebra dins el Saló Gourmets.

L'equip català que competirà per ser el millor sommelier de l'estat espanyol està format per Marta Cortizas del restaurant El Celler de Can Roca de Girona i Millor Sommelier de Catalunya 2024; Anna Casabona, delegada comercial de Juvé & Camps de Sant Sadurní d'Anoia; Christian Betoret de Mas de la Sala de Sallent; Toni Albiol de la vinoteca Divins de Martorell i Millor Sommelier de Catalunya 2023; i Ton Colet, Millor Sommelier de Catalunya 2022. Aquest campionat s'organitza des de la Unió Espanyola d'Associacions de Sommeliers i és una de les activitats més destacades del saló patrocinat per Protos i Tierra de Sabor.

El Campionat es desenvoluparà en dues sessions. Dimecres, 24 d'abril, es farà la semifinal que s'encetarà amb una prova teòrica per a tots els participants. Tot seguit, hi haurà dues classes magistrals. La primera a càrrec de l'enòleg del celler Protos, Pedro Martín-Hinojal, on es tastaran nou vins del celler: Protos Verdejo cuvée 2023 (Blanc DO Rueda), Protos Reserva Verdejo 2020 (Blanc DO Rueda), Aire de Protos 2023 (Rosat DO Cigales), Protos 9 meses Ecológico 2022 (Negre DO Ribera del Duero), Protos Criança 2020 (Negre DO Ribera del Duero), Protos 27 2021 (Negre DO Ribera del Duero), Carroa 2021 (Negre DO Ribera del Duero), Protos Selección Finca El Grajo Viejo 2020 (Negre DO Ribera del Duero) i Protos 5º año 2018 (Negre DO Ribera del Duero).

Després d'un breu descans, la competició continuarà amb la 'masterclass' "Grans vins de petits territoris de Castella i Lleó", a càrrec de Diego González, guanyador del Campionat d'Espanya de Sommeliers 2022. Amb el lideratge de González es tastaran set vins de les set petites denominacions de Castella i Lleó: DO Arlanza, DO Arribes, DOP Sierra de Salamanca, DOP Cebreros, DO Tierra del Vino de Zamora, DOP Valtiendas i DOP Valles de Benavente.

Dijous, 25 d'abril, serà el moment de la Final del Campionat. Després de lliurar un diploma a tots els participants, el jurat anunciarà els deu finalistes que rebran un altre diploma i, tot seguit, es comunicarà el nom dels tres participants que disputaran la final.

Una final que es farà a continuació i en la qual cada concursant tindrà 45 minuts per demostrar els seus coneixements. La decisió del jurat es coneixerà al voltant de les 14 hores, moment en què es lliuraran els trofeus, diplomes i regals al vencedor o vencedora i, també, es premiarà qui quedi en segon i tercer lloc.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

Exit
Anònim, 23/04/2024 a les 19:52
+2
-0
Moltissima sort al nostre equip, que s'ho passin molt bé i segur que entre els finalistes els trobarem!!! Molt d'exit!!!
Ja tenim a la Anna Casabona a la Final!!!
Anònim, 25/04/2024 a les 12:56
+0
-0
Força!!!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
El concurs internacional dedicat a la varietat de raïm garnatxa ha publicat els resultats de la seva 12a edició, celebrada a París
Iduvina és vinyataire i elabora la gamma de vins del Priorat 'M'ho ha dit un ocellet'
Iduvina és vinyataire i elabora la gamma de vins del Priorat "M'ho ha dit un ocellet"
Sergi Cortés
L'Iduvina elabora vins amb raïm propi a Porrera
Imatge il·lustrativa
1.500 ampolles d’un Gran Reserva Brut Nature procedent de la vinya de pinot noir més antiga del Penedés.