La Fira del Vi de Falset despatxa més degustacions de vi que mai

Aquest dilluns comença la Fira del vi als cellers, que proposa degustacions a peu de vinya, prèvia reserva, durant tot el mes de maig

Meritxell Pallejà: «Álvaro Palacios em va dir 'has de ser valenta' i em va donar ales per volar»

| 06/05/2024 a les 17:59h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Fires, Fira del Vi de Falset
Imatge il·lustrativa
La Fira del Vi de Falset (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant) ha servit aquest cap de setmana gairebé 64.000 degustacions de vi (uns 8.000 tiquets de vuit tastos). Fins ara, la xifra de degustacions més elevada havia estat la de 2023 amb 57.000, però en una fira que l’any passat va durar un dia més de l’habitual en ser un cap de setmana llarg. 

Els actes que s’han fet a Falset i en altres pobles de la comarca han estat un èxit de visitants, amb la qual cosa es calcula que, en conjunt, unes 35.000 persones han assistit a algun dels actes de la Fira del Vi d’aquest cap de setmana, una xifra similar a la de l’any passat quan la Fira va durar un dia més i es va assolir el rècord. “En definitiva, si fa o no fa, hem tingut en dos dies i mig el mateix número de visitants que l’any passat en tres dies i mig”, afirma l’alcalde de Falset i president de la comissió organitzadora, Carlos Brull. 

“Aquesta fira, després de 29 anys, ha aconseguit ser una eina de primer nivell al servei de la comarca del Priorat perquè, és un certamen comercial però alhora és una fira vitivinícola, una festa de la comarca i una promoció enoturística que atreu gent de tot el país i d’arreu del món”, afegeix l’alcalde. Des d’aquest punt de vista, el dissabte va ser el dia més visitat de la història de la Fira, amb gairebé 5.000 tiquets despatxats.

Brull, en la seva valoració, destaca també el perfil del visitant: “és un públic a qui interessa el món del vi i té un nivell de coneixement alt, i també tenim un públic molt jove, al voltant de la trentena, que compra vi tot l’any i ve a la Fira amb ganes de saber més coses del món del vi, la terra, les varietats i els cellers”.

Un fet que evidencia que absolutament tots els tastos que s’han organitzat al llarg del cap de setmana han omplert totalment o han estat prop de fer-ho, ja fossin gratuïts o de pagament i se celebressin a Falset o en d’altres pobles de la comarca del Priorat.

La Fira del Vi de Falset és un esdeveniment més que consolidat, que en aquesta 29a edició ha comptat finalment amb la participació de 71 cellers, dels quals un 53% han estat de la DOQ Priorat i un 47% de la DO Montsant

Comença la Fira als cellers


La Fira del Vi de Falset, però, no ha arribat a la seva fi. De fet, a partir de demà dilluns (6 de maig) i fins al final de mes és possible reservar degustacions en cellers de la comarca del Priorat, pertanyents a la DOQ Priorat i DO Montsant.

La iniciativa, que compta amb la col·laboració de les denominacions d’origen, proposa que tota la comarca del Priorat es converteixi en “recinte firal” durant un mes, amb cellers fent d’estands, tot oferint degustacions a aquelles persones que, prèviament, hagin reservat la seva plaça a: www.firadelvi.org

D’aquesta manera, la comarca es torna a convertir en un gran aparador vitivinícola tot el mes de maig, donant continuïtat a la fórmula dissenyada durant la pandèmia amb l’objectiu que la Fira no s’aturés i seguís sent útil als cellers, malgrat els diversos confinaments.

De fet, la proposta de Fira al llarg de tot el mes de maig permet als visitants transcendir la visita d'un dia i organitzar estades d’un cap de setmana o de més dies amb la idea de conèixer millor la comarca i les seves propostes enoturístiques. 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
El concurs internacional dedicat a la varietat de raïm garnatxa ha publicat els resultats de la seva 12a edició, celebrada a París
Iduvina és vinyataire i elabora la gamma de vins del Priorat 'M'ho ha dit un ocellet'
Iduvina és vinyataire i elabora la gamma de vins del Priorat "M'ho ha dit un ocellet"
Sergi Cortés
L'Iduvina elabora vins amb raïm propi a Porrera
Imatge il·lustrativa
1.500 ampolles d’un Gran Reserva Brut Nature procedent de la vinya de pinot noir més antiga del Penedés.