vins sostenibles

Viña Esmeralda 2023 col·labora amb la posidònia de Formentera

La marca, de la mà de Save Posidonia Project, apadrina 10.000 m2 d'aquesta planta de vital importància per a l'ecosistema marí de l'illa

L'etiqueta del nou Viña Sol cobra vida quan el vi es refreda

| 10/05/2024 a les 10:58h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, vins sostenibles, Viña Esmeralda, Família Torres
Imatge il·lustrativa
Amb l'arribada del bon temps, arriba també la nova edició limitada de Viña Esmeralda inspirada en el Mediterrani i amb el propòsit de protegir-lo. La marca de vins d'essència mediterrània referma el seu compromís ambiental i ho fa, en aquesta ocasió, de la mà de Save Posidonia Project, una organització de Formentera dedicada a la preservació de la posidònia, alga fonamental en l'ecosistema marí de l'illa.

Amb aquesta edició limitada, Viña Esmeralda apadrina un total de 10.000 metres quadrats de praderies marines de posidònia, un dels valors naturals més importants de Formentera. Patrimoni de la Humanitat, aquesta planta endèmica evita l'erosió de les platges i manté i oxigena l'ecosistema submarí on s'alimenten i reprodueixen més de 400 espècies de plantes marines i 1.000 espècies d'animals.
El disseny de l'ampolla és obra de la il·lustradora Lara Costrafreda i gira al voltant de la posidònia. L'artista ha plasmat la seva visió del Mediterrani amb peixos i altres espècies que neden entre les algues del fons marí, en una delicada combinació de tonalitats verdes i blaves pintades sobre el vidre.

Perquè en el Mediterrani rau la seva essència com a marca, Viña Esmeralda va assumir el 2022 el propòsit de cuidar-lo, vinculant les seves edicions limitades a projectes focalitzats en la conservació del mar i de les platges. Enguany col·labora amb Save Posidonia Project, impulsat pel Consell Insular de l'Illa de Formentera.

Viña Esmeralda Posidonia Edition, que es dirigeix especialment al sector de la restauració i botiga especialitzada, es presenta amb l'anyada 2023. Vi ecològic del Penedès, està elaborat amb moscatell d'Alexandria que infon al vi la seva característica fragància, amb delicades notes de flors i fruites. És un vi suau i seductor, amb un final llaminer que recorda la mel d'acàcia, ideal per prendre amb plats de cuina oriental i asiàtica, i aperitius de marisc i peix. 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Imatge il·lustrativa
El concurs internacional dedicat a la varietat de raïm garnatxa ha publicat els resultats de la seva 12a edició, celebrada a París
Iduvina és vinyataire i elabora la gamma de vins del Priorat 'M'ho ha dit un ocellet'
Iduvina és vinyataire i elabora la gamma de vins del Priorat "M'ho ha dit un ocellet"
Sergi Cortés
L'Iduvina elabora vins amb raïm propi a Porrera
Imatge il·lustrativa
1.500 ampolles d’un Gran Reserva Brut Nature procedent de la vinya de pinot noir més antiga del Penedés.