Un escumós català assoleix la glòria: els 100 punts Parker

Recaredo es converteix en el primer celler de l’Estat Espanyol en assolir aquesta puntuació en un vi escumós, amb L’Enoteca Turó d’en Mota 2001

| 19/05/2024 a les 11:47h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins i Cellers, Parker
Imatge il·lustrativa
Recaredo, família de viticultors i elaboradors de vi escumós de qualitat i un dels dotze cellers integrants de la marca col·lectiva Corpinnat, es converteix en el primer celler de vi escumós de tot l’Estat Espanyol en assolir els 100 punts de la prestigiosa publicació Robert Parker Wine Advocate amb L’Enoteca Turó d’en Mota 2001 de Recaredo.

Aquest Corpinnat, que sortirà al mercat en els pròxims mesos, es converteix també en el primer vi escumós de tot l’Estat en aconseguir aquesta puntuació, que fins ara només havien aconseguit 9 cellers de Champagne com són: Salon, Bollinger, Louis Roederer, Krug, Jacques Selosse, Ulysse Collin, Cédric Bouchard, Egly-Ouriet i Philipponnat.

La col·lecció ‘Enoteca Turó d’en Mota de Recaredo’ es va presentar l’octubre de 2023 en el context de la celebració de la vint-i-cinquena verema de la vinya Turó d’en Mota, una parcel·la icònica en el panorama vitivinícola català. D’acord amb les reflexions de Ton Mata, membre de la tercera generació de la família, la primera anyada del Turó d’en Mota de Recaredo va ser “el resultat d’un inconformisme ferotge” i de la convicció que els escumosos del Penedès podien aspirar a ser “vins escumosos de primer nivell que elevessin les particularitats del territori sense complexos”.
 

L’Enoteca Turó d’en Mota 2001 de Recaredo estarà disponible properament i sortirà al mercat amb una criança en ampolla de 264 mesos (22 anys) en una edició limitada a 150 ampolles, totes numerades. Per la família Recaredo, aquestes col·leccions d’enoteques simbolitzen la passió per l’artesania del terrer i revelen la capacitat de preservar una identitat irrenunciable, esculpida a base d’exigència, esforç i passió pacient. Luis Gutiérrez, tastador oficial de Robert Parker Wine Advocate a Espanya explica, ‘L’Enoteca Turó d’en Mota 2001, per mi, és el millor vi escumós d’Espanya. En nas és complex i subtil i presenta una gran quantitat d’aromes on es fa present el contacte prolongat amb les mares. Així mateix, presenta unes bombolles molt fines que li aporten textura i frescori té una increïble complexitat i elegància. Realment impressionant. Bravo!’. 

L'Ermita, d'Álvaro Palacios, al Priorat, també aconsegueix els 100 punts

Per tercera vegada, l'Ermita d'Álvaro Palacios ha aconseguit la màxima distinció. Per al tastador de vins espanyols, l'anyada 2021 és "extraordinaria, com les 2013 i 2019". Ressalta que quan es donen les condiciones climàtiques excepcionals l'Ermita és un vi excel·lent, tot i que es mostra preocupat per la sequera i constata que el repte serà el de l'aigua i les altes temperatures.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

A gust del consumidor
Anònim, 20/05/2024 a les 12:24
+1
-0
No és per desmerèixer la innegable qualitat del celler Recaredo, forjada al llarg de molts anys, però les puntuacions Parker són cada vegada menys objectives ja des de fa anys.
Com a comercialitzadors cadascú que faci el que cregui oportú, però com a consumidors no ens deixem enganyar per puntuacions Parker, entre d'altres.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Enoteca, un dels 14 vins amb 100 punts
Enoteca, un dels 14 vins amb 100 punts
Segons Peñín, Enoteca Gramona 2011 es converteix així en el millor vi d'Espanya
Nous cursos amb acreditació universitària
Nous cursos amb acreditació universitària
"English for Wine Aspects" i "The Sommelier's English Toolkit" ofereixen formació integral basada en cinc pilars per millorar la comunicació en anglès dels professionals del vi.
Família Torres, un celler proactiu contra el canvi climàtic
Família Torres, un celler proactiu contra el canvi climàtic
El celler del Penedès reutilitza el 45% de l'aigua de procés i redueix el consum hídric en un 18%, mentre disminueix les emissions de CO₂ un 37% des del 2008