Divendres, 4 d'octubre de 2024
reconeixements

Un escumós català assoleix la glòria: els 100 punts Parker

Recaredo es converteix en el primer celler de l’Estat Espanyol en assolir aquesta puntuació en un vi escumós, amb L’Enoteca Turó d’en Mota 2001

Cupatges 19 de maig de 2024 a les 11:47
Recaredo, família de viticultors i elaboradors de vi escumós de qualitat i un dels dotze cellers integrants de la marca col·lectiva Corpinnat, es converteix en el primer celler de vi escumós de tot l’Estat Espanyol en assolir els 100 punts de la prestigiosa publicació Robert Parker Wine Advocate amb L’Enoteca Turó d’en Mota 2001 de Recaredo.

Aquest Corpinnat, que sortirà al mercat en els pròxims mesos, es converteix també en el primer vi escumós de tot l’Estat en aconseguir aquesta puntuació, que fins ara només havien aconseguit 9 cellers de Champagne com són: Salon, Bollinger, Louis Roederer, Krug, Jacques Selosse, Ulysse Collin, Cédric Bouchard, Egly-Ouriet i Philipponnat.

La col·lecció ‘Enoteca Turó d’en Mota de Recaredo’ es va presentar l’octubre de 2023 en el context de la celebració de la vint-i-cinquena verema de la vinya Turó d’en Mota, una parcel·la icònica en el panorama vitivinícola català. D’acord amb les reflexions de Ton Mata, membre de la tercera generació de la família, la primera anyada del Turó d’en Mota de Recaredo va ser “el resultat d’un inconformisme ferotge” i de la convicció que els escumosos del Penedès podien aspirar a ser “vins escumosos de primer nivell que elevessin les particularitats del territori sense complexos”.
 

L’Enoteca Turó d’en Mota 2001 de Recaredo estarà disponible properament i sortirà al mercat amb una criança en ampolla de 264 mesos (22 anys) en una edició limitada a 150 ampolles, totes numerades. Per la família Recaredo, aquestes col·leccions d’enoteques simbolitzen la passió per l’artesania del terrer i revelen la capacitat de preservar una identitat irrenunciable, esculpida a base d’exigència, esforç i passió pacient. Luis Gutiérrez, tastador oficial de Robert Parker Wine Advocate a Espanya explica, ‘L’Enoteca Turó d’en Mota 2001, per mi, és el millor vi escumós d’Espanya. En nas és complex i subtil i presenta una gran quantitat d’aromes on es fa present el contacte prolongat amb les mares. Així mateix, presenta unes bombolles molt fines que li aporten textura i frescori té una increïble complexitat i elegància. Realment impressionant. Bravo!’. 

L'Ermita, d'Álvaro Palacios, al Priorat, també aconsegueix els 100 punts

Per tercera vegada, l'Ermita d'Álvaro Palacios ha aconseguit la màxima distinció. Per al tastador de vins espanyols, l'anyada 2021 és "extraordinaria, com les 2013 i 2019". Ressalta que quan es donen les condiciones climàtiques excepcionals l'Ermita és un vi excel·lent, tot i que es mostra preocupat per la sequera i constata que el repte serà el de l'aigua i les altes temperatures.
 
Participació