​Incavi i Wset s'uneixen per millorar el coneixement del vi català

La nova sèrie educativa 'Catalan Wine Series' estarà disponible sota demanda al Global Events Hub de WSET i proporcionarà accés a tots els webinars sobre vi català produïts per l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI)

68 "Vinyataires Lliures" es constitueixen en Gremi per reivindicar els seus drets

| 03/06/2024 a les 07:31h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Saber-ne més, WSET, ​INCAVI
 Reunió entre la Directora General de l'INCAVI, Alba Balcells, i el representant de WSET, Liam Scandrett, en el marc de la fira internacional Prowein.
Reunió entre la Directora General de l'INCAVI, Alba Balcells, i el representant de WSET, Liam Scandrett, en el marc de la fira internacional Prowein.
El Global Events Hub de WSET, allotjat al canal de YouTube de l’organització, proporciona webinars gratuïts i accessibles per a professionals i entusiastes del sector en totes les etapes del seu recorregut educatiu. El contingut ric i informatiu de la plataforma permet als estudiants de les qualificacions de WSET aprofundir els seus coneixements en una varietat de temes.
 
Aquesta nova sèrie permetrà als professionals i entusiastes del sector aprendre més sobre el vi català. Aquesta col·laboració ha estat possible gràcies a l'associació amb WSET, una organització de la qual l’INCAVI n’és Silver Partner des de 2023.

Reconeixement internacional

Això representa un pas únic cap al reconeixement internacional del vi català. Amb aquesta sèrie de webinars, el vi català tindrà visibilitat al WSET Global Events Hub, amb accés per experts en begudes, professionals i entusiastes. Això ajudarà a promoure la consciència i el coneixement del sector vinícola de Catalunya.

La Directora General d'INCAVI, Alba Balcells, es va reunir amb el representant de WSET, Liam Scandrett, durant la fira Prowein a Düsseldorf a principis d'aquest any. Per a Balcells, la col·laboració amb WSET "representa un pas decisiu en la difusió internacional de la diversa varietat, paisatge i patrimoni territorial del vi català, així com un compromís ferm amb el creixement i desenvolupament del nostre sector vinícola local."

La 'Catalan Wine Series' compta actualment amb un cicle de quatre webinars. El primer, d'una hora de durada, es titula "Els 10 conceptes més importants a conèixer sobre el vi català". Després de contextualitzar la riquesa i varietat dels vins de Catalunya, es va aprofundir en la singularitat del vi català basant-se en les varietats més representatives, amb tres webinars sobre Garnatxa, Xarel·lo i Carinyena. Aquests webinars van comptar, en cada sessió, amb més de 350 participants registrats d'arreu del món.

D’aquesta manera, l’INCAVI continua treballant per destacar la riquesa i diversitat del sector vinícola de Catalunya, promovent el coneixement i la difusió del patrimoni vinícola català a nivell internacional, tal com reflecteix l'agenda estratègica #HorizonINCAVI2025. Al llarg del 2024, l’INCAVI està preparant dues sessions més per aprofundir en altres varietats representatives catalanes com el Trepat i la Malvasia de Sitges.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Enoteca, un dels 14 vins amb 100 punts
Enoteca, un dels 14 vins amb 100 punts
Segons Peñín, Enoteca Gramona 2011 es converteix així en el millor vi d'Espanya
Nous cursos amb acreditació universitària
Nous cursos amb acreditació universitària
"English for Wine Aspects" i "The Sommelier's English Toolkit" ofereixen formació integral basada en cinc pilars per millorar la comunicació en anglès dels professionals del vi.
Família Torres, un celler proactiu contra el canvi climàtic
Família Torres, un celler proactiu contra el canvi climàtic
El celler del Penedès reutilitza el 45% de l'aigua de procés i redueix el consum hídric en un 18%, mentre disminueix les emissions de CO₂ un 37% des del 2008