Dissabte, 14 de setembre de 2024

​Cellers Maset presenta Eufòria, el primer vi negre per a ser consumit fred

El vi ha de ser consumit directe de la nevera, a una temperatura d'entre 8 i 10 °C

Cupatges 7 de juny de 2024 a les 09:37
Aquest juny, Cellers Maset ha presentat Eufòria, el primer vi negre elaborat per a ser consumit fred, directe de la nevera, a una temperatura d'entre 8 i 10 °C. Per això, ha modificat l'elaboració clàssica del vi negre per a potenciar-ne la dolçor i reduir significativament les sensacions més amargues en boca.

Un dels condicionants dels vins negres joves és que quan es consumeixen a una temperatura més baixa del que es recomana (12 - 14 °C) els notem molt més amargs al paladar: la dolçor de l'alcohol perd força, mentre que l'amargor del taní en guanya, provocant un desequilibri organolèptic.

Per a solucionar aquest fet, Cellers Maset ha elaborat l’Eufòria amb pinot noir, una de les varietats més suaus i menys tànniques del món. A més, ha realitzat una maceració pel·licular en fred molt curta —de només vuit hores en comptes dels vint dies usuals— reduint significativament l'intercanvi de tanins entre les pellofes i el most. I finalment, per primera vegada al celler s'ha dut a terme la fermentació malolàctica abans que la fermentació alcohòlica, un innovador procés d'elaboració que permet obtenir vins molt més suaus i rodons al paladar. Tres processos que ens permeten reduir l'amargor intrínseca del vi negre a nivells molt baixos.

Eufòria és un vi negre jove, sota l'empara de la denominació d'origen Penedès, elaborat amb raïms de pinot noir procedents de les vinyes de més altitud de la serra prelitoral. El preu de venda és de 12,90 € i està disponible a la pàgina web del celler o trucant al 900 200 250.
Participació