Un dels esdeveniments que marca l’inici de l’estiu al calendari vitivinícola del Penedès ja té data.
El 15 de juny de 19h a 23h, el Claustre de Sant Francesc acollirà la 15a edició de La Nit dels Xarel·los, un acte organitzat pel restaurant El Gat Blau i amb la col·laboració de la DO Penedès. Enguany hi participen 21 cellers de la denominació d’origen amb més d’una quarantena de referències amb la varietat Xarel·lo com a protagonista. Els vins s’acompanyaran de les propostes gastronòmiques de El Gat Blau i de la música en directe d’Apocadixie.
audir dels vins Xarel·lo
Com en totes les edicions, els assistents a La Nit dels Xarel·los tastaran i descobriran els vins de la mà dels seus elaboradors. Una manera molt propera d’acostar els vins de la DO Penedès al públic final i que any rere any, té una gran valoració.
En aquesta edició hi participen 21 cellers: Oriol Rossell, Can Ràfols dels Caus, Jean Leon, Bodegues Pinord, Alsina Sardà, Nadal, Naveran, Maset, Miquel Pons, Família Torres, Amat Montané, Aymar, Baltà de Cela, Parató, Llopart, Castell d’Or, Celler Avgvstvs Forvm, U MES U, Albet i Noya, Mastinell i Joan Segura Pujadas.
La propietària del restaurant El Gat Blau, Olga Guasch, ha destacat la rellevància d’aquest esdeveniment dins del Penedès fins a convertir-se en un referent. Guasch ha explicat que enguany part del públic assistent serà estranger: “
Un fet que permet donar a conèixer els nostres vins a un públic internacional i que permet anar més enllà, ja que tots ells pernoctaran a Vilafranca i també visitaran altres punts del municipi i de la comarca”.
Francesc Olivella, el director de la DO Penedès, ha agraït la implicació de tots els cellers participants i a posat èmfasi en el nombre d’edicions de La Nit dels Xarel·los: “
És la 15a edició i això demostra l’èxit i la consolidació d’aquest esdeveniment vinícola a Vilafranca i al Penedès”. Olivella també ha destacat el fet que alguns dels cellers participants provinguin del Viver de Cellers del Penedès –un projecte liderat per la DO Penedès.
Entrades ja a la venda
Les entrades es poden adquirir de manera anticipada al restaurant El Gat Blau o al telèfon 610.243.747. El preu és de 25€ que inclou el tast de totes les referències vinícoles, tres degustacions gastronòmiques de El Gat Blau i una degustació d’embotits Mallart. Es podran adquirir tiquets de repetició per 5€. El dia de l’acte també es podran adquirir entrades –se’n reservaran un paquet en funció de la disponibilitat.