Tercera Trobada de Productors d'Ancestrals de Catalunya

El pròxim 7 de juliol, al Castell d'Olèrdola, es podran tastar escumosos amb una sola fermentació i sense addició de llevats

Iduvina Olmedo, Mas d'en Perí: «Els meus vins i jo som políticament sostenibles»

| 19/06/2024 a les 07:30h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Turisme i Vi, Ancestrals
Imatge il·lustrativa
El pròxim 7 de juliol, el Castell d'Olèrdola (Penedès) acollirà la 3a Trobada de Productors d'Ancestrals de Catalunya, la mostra vinícola original que connecta cellers i productors d'ancestrals amb professionals del sector i amants del vi.

La trobada que celebra la singularitat dels escumosos ancestrals produïts al territori, aposta un any més per donar visibilitat al treball de més de 30 productors que elaboren aquests vins fent servir tècniques de fa més de 500 anys, oferint, a més, al públic participant, la possibilitat de gaudir dels millors ancestrals catalans acompanyats dels seus productors, en un entorn històric i cultural únic, bressol de la viticultura catalana.

De fet, la tria del Castell d'Olèrdola al Penedès, on trobem el Museu d’Arqueologia de Catalunya, vol ser un reconeixement a tots els productors que, any rere any, i els que s'han sumat en les darreres edicions de la trobada a la masia del celler Cal Teixidor, s'esforcen per preservar la tradició i enriquir la diversitat i qualitat dels escumosos ancestrals catalans que ja se situen, entre els millors d'Europa. Un emplaçament màgic que donarà vida a la trobada gràcies al suport de l’Ajuntament de l’Olèrdola i el MAC. 
 


Durant la 3a Trobada de Productors d'Ancestrals de Catalunya, els cellers presentaran els seus escumosos més representatius que el públic podrà tastar. A més, la trobada comptarà amb música en directe i una oferta gastronòmica elaborada amb producte de proximitat, per els amics de la taverna gastronòmica Mam del Bo, de Sant Llorenç d’Hortons, dissenyada especialment per complementar la degustació dels vins presentats.


Cellers participants

Bàrbara Forés, Anima Mundi, Cal Teixidor, Can Sumoi, Mulet Viticultors, Dasca Vives, Lavinaventura Vins, Lucy Chilvers, Raimones, Finca Parera, Amat & Montané, Blai de Montferri, Anna Rosell, Arrelats, Can Suriol, Gritelles, Vega de Ribes, Heretat Mascorrubí, Retombs, Clos de Peguera, Finca el Racó, Josep Beltran Viticultor, Finca la Font de Jui, Mas de la Sabatera, Oidà Vins Naturals, Pere Brincs, Pere Jané Viticultor, Terra Buxena, Terra de Ningú Wines, Vinestar, Vinya Janine, Vinyes del Tiet Pere, Avenc del Garraf, Ca l’Ingnasi, entre d’altres.


La inauguració de la trobada serà a les 17h i comptarà amb la presència del grup d'organitzadors format per cellers i professionals del vi, Cal Teixidor, Mulet Viticultors, Victòria Ibáñez i Dommia que dona suport a la mostra virtual permanent a la web www.ancestrals.cat, on, a manca de tancar les inscripcions, ja es pot consultar el llistat provisional de cellers i productors participants.

Les entrades per a la 3a Trobada de Productors d'Ancestrals de Catalunya es poden comprar anticipades a www.ancestrals.cat (entrada + copa: 15 €) i el mateix dia (entrada + copa: 20 €) al Castell d'Olèrdola.

Què són els vins ancestrals


Els vins ancestrals són escumosos d'una única fermentació, elaborats amb tècniques tradicionals, sense l'addició de sucre o llevats. Això fa que a diferència d'altres vins, els ancestrals permetin una producció amb menys temps de criança, facilitant una expressió més pura dels seus aromes i sabors originals. Són capaços de mantenir totes les aromes del raïm madur i en boca destaquen per un buquet més afruitat, fresc i amb menor acidesa que altres vins escumosos o vins d'agulla similars. La seva graduació és baixa i ofereixen als consumidors l'oportunitat de degustar escumosos amb una personalitat autèntica, en cada ampolla. 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Enoteca, un dels 14 vins amb 100 punts
Enoteca, un dels 14 vins amb 100 punts
Segons Peñín, Enoteca Gramona 2011 es converteix així en el millor vi d'Espanya
Nous cursos amb acreditació universitària
Nous cursos amb acreditació universitària
"English for Wine Aspects" i "The Sommelier's English Toolkit" ofereixen formació integral basada en cinc pilars per millorar la comunicació en anglès dels professionals del vi.
Família Torres, un celler proactiu contra el canvi climàtic
Família Torres, un celler proactiu contra el canvi climàtic
El celler del Penedès reutilitza el 45% de l'aigua de procés i redueix el consum hídric en un 18%, mentre disminueix les emissions de CO₂ un 37% des del 2008