reconeixements

Alta Alella s'uneix a l'associació Grandes Pagos de España

La família PUjol-Busquets anuncia també una nova inversió que ampliarà la seva superfície de vinyes fins a les 90 hectàrees

Alta Alella; així és el celler on l’excel·lència vola alt

| 24/06/2024 a les 09:16h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins i Cellers, Alta Alella
Vista de les vinyes d'ALta Alella
Vista de les vinyes d'ALta Alella
Alta Alella, celler familiar ecològic ubicat en un paratge privilegiat a tocar de Barcelona, anuncia la seva incorporació a Grandes Pagos de España (GPE). L'associació sense ànim de lucre agrupa cellers de renom reconeguts per l'elaboració de vins en perfecta harmonia amb el sòl, la natura i el clima de les seves respectives vinyes.

Per ser membre de GPE, els cellers han de complir amb uns requisits d'admissió estrictes, inclosos entre altres l'elaboració de vins singulars que representin el terroir, una filosofia de respecte a la tipicitat i l'origen de la finca, l'exclusivitat de raïms procedents de les seves pròpies vinyes i comptar amb reconeixements nacionals i internacionals.

"Entrar a formar part de Grandes Pagos de España representa una fita important per a Alta Alella. És un reconeixement que reafirma el nostre compromís amb la qualitat i l'autenticitat de cada ampolla que produïm", afirma Josep Maria Pujol-Busquets, enòleg i fundador del celler. "Estem emocionats de col·laborar amb altres membres distingits i continuar promovent la diversitat i la riquesa del nostre territori".

Fundat el 1991, Alta Alella ha mantingut sempre una aposta ferma pel territori, l'elaboració integral i la producció de vins transparents que reflecteixin la diferenciació de la zona d'Alella. Les seves vinyes creixen en un sòl granític conegut com a Sauló i a menys de 2 km del Mediterrani, característiques que confereixen als vins i caves una acidesa natural excepcional.
 


Mireia i Josep Maria Pujol-Busquets


En aquest marc, la família també anuncia la inversió en noves plantacions ubicades al Parc Natural de la Serralada de Marina, entre els pobles d'Alella i Tiana, ampliant la seva superfície de cultiu fins a les 90 hectàrees els pròxims anys. “És emocionant veure com els meus pares van començar amb només dues hectàrees i a curt termini estarem cultivant 90”, explica Mireia Pujol-Busquets, directora adjunta i segona generació del celler.

Aquesta expansió no només incrementarà la capacitat productiva del celler, sinó que també suposa la preservació d’una de les regions vitivinícoles més emblemàtiques a prop de Barcelona. “Els viticultors tenim un paper determinant en la conservació i l'ordenació del territori, especialment en una zona tan amenaçada per la pressió urbanística. Les nostres vinyes són el pulmó de Barcelona”, reflexiona.

La selecció d'Alta Alella a Grandes Pagos

En total són sis els vins i caves d’Alta Alella seleccionats per entrar a l’associació: Alta Alella 10 2012, Alta Alella Mirgin Opus 2019, Alta Alella Mirgin Exeo 2017, Alta Alella Cau d’en Genís 2022, Alta Alella Lanius 2021 i Alta Alella Dolç Mataró 2020. Tots ells amb molt bon reconeixement per part del comitè de tast.

Grandes Pagos de España reuneix 34 membres, incloent-hi cellers de renom com Mas Doix, Numanthia, Pago de Vallegarcía, Abadía Retuerta, Fuentes del Silencio y Alvear, entre d'altres.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Enoteca, un dels 14 vins amb 100 punts
Enoteca, un dels 14 vins amb 100 punts
Segons Peñín, Enoteca Gramona 2011 es converteix així en el millor vi d'Espanya
Nous cursos amb acreditació universitària
Nous cursos amb acreditació universitària
"English for Wine Aspects" i "The Sommelier's English Toolkit" ofereixen formació integral basada en cinc pilars per millorar la comunicació en anglès dels professionals del vi.
Família Torres, un celler proactiu contra el canvi climàtic
Família Torres, un celler proactiu contra el canvi climàtic
El celler del Penedès reutilitza el 45% de l'aigua de procés i redueix el consum hídric en un 18%, mentre disminueix les emissions de CO₂ un 37% des del 2008