​Tros del Tossal és el nou vi de parcel·la de Cèrvoles

Deu anys després del seu retorn a Cérvoles Celler l’any 2014, Tomàs Cusiné presenta el Tros del Tossal, un vi negre elaborat cent per cent amb la varietat de raïm syrah.

| 30/06/2024 a les 08:48h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins i Cellers, ​Tros del Tossal, Cèrvoles
Imatge il·lustrativa
El Tros del Tossal és un vi de parcel·la procedent d’una finca plantada l’any 2000 que l’empresa vitivinícola del vinyataire Tomàs Cusiné tenia arrendada fins que la va adquirir l’any 2018.

És a partir d’aleshores que observant uns ceps ja madurs, Cusiné descobreix la plenitud de la vinya i hi posa tot el seu interès en treballar-la individualment per a fer el monovarietal que decideix treure al mercat amb l’anyada 2021 -va ser collit a mà els dies 7 i 8 d’octubre-.
 
El raïm syrah de la parcel·la del qual sorgeix el Tros del Tossal és molt singular per la influència de les herbes aromàtiques amb què conviu, que li aporten una personalitat molt marcada.

Sense dubte, hi ajuda la criança de 9 mesos en 4 bótes Radoux de roure francès de 225 L.
A més, el comportament de la vinya, la força i vigor de la planta li atorguen una capacitat colorant molt potent, unes aromes a fruites vermelles dessecades alhora que balsàmiques i, en boca, tanins sedosos que persisteixen llargament.
 
El Tros del Tossal, com la resta de vins de Cérvoles Celler -el primer projecte de viticultura de muntanya del país, fundat l’any 1997- és ecològic i gestionat mitjançant pràctiques biodinàmiques i regeneratives. La producció total és de 1.129 ampolles.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Enoteca, un dels 14 vins amb 100 punts
Enoteca, un dels 14 vins amb 100 punts
Segons Peñín, Enoteca Gramona 2011 es converteix així en el millor vi d'Espanya
Nous cursos amb acreditació universitària
Nous cursos amb acreditació universitària
"English for Wine Aspects" i "The Sommelier's English Toolkit" ofereixen formació integral basada en cinc pilars per millorar la comunicació en anglès dels professionals del vi.
Família Torres, un celler proactiu contra el canvi climàtic
Família Torres, un celler proactiu contra el canvi climàtic
El celler del Penedès reutilitza el 45% de l'aigua de procés i redueix el consum hídric en un 18%, mentre disminueix les emissions de CO₂ un 37% des del 2008