​Eugeni Llos, president de l’AVC: “Els vins de Catalunya han incrementat el seu prestigi”

La patronal del vi català celebra la seva assemblea anual a Gramona

Eugeni Llos, nou president de la patronal del vi català

| 02/07/2024 a les 20:48h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Eugeni Llos, AVC
Imatge il·lustrativa
La patronal del vi català ha celebrat la seva assemblea anual amb el nomenament del president i de la nova junta directiva de l’Associació Vinícola Catalana (AVC) per als propers quatre anys. Eugeni Llos pren el relleu de Valentí Roqueta, qui ha estat al capdavant de l’entitat durant la darrera dècada.
 
L’assemblea s’ha celebrat al celler Gramona de Sant Sadurní d’Anoia i ha comptat amb la presència destacada del President de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i del Conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort. A més, dels empresaris membres de l’Associació Vinícola Catalana també han assistit representants de diverses denominacions d’origen, sindicats, enòlegs i altres professionals relacionats amb el món del vi.
 
Durant la seva intervenció, Valentí Roqueta ha ressaltat la importància de la unitat i la força sectorial per incrementar el valor del vi català. Ha destacat la vocació innovadora de les empreses del sector, afirmant: "el nostre sector és dinàmic, creatiu i en contínua evolució, capaç d'adaptar-se a les demandes de la nostra societat. Un exemple d'això és l'enoturisme, que contribueix a crear marca i identitat de País."
 
Eugeni Llos, director del celler Perelada, assumeix la presidència amb el compromís de continuar defensant els cellers catalans i la qualitat dels seus vins. La seva visió inclou la conquesta de nous mercats i l’augment de la competitivitat. A més, Llos aposta per seguir invertint en formació, recerca i innovació per tal de garantir un futur prometedor per al sector vinícola català. En les seves primeres paraules com a president, Llos va afirmar: “És un honor i una responsabilitat que assumeixo amb entusiasme. Treballarem perquè el vi català sigui reconegut arreu del món per la seva qualitat i autenticitat.”
 
El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès ha afirmat durant la cloenda de l’Assemblea que “han estat uns anys amb molts reptes, però amb grans resultats”, que ha fet que “els vins de Catalunya hagin incrementat el seu prestigi i siguin altament valorats en el mercat internacional”, tot i que “encara sembla que tenim recorregut per davant”.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Enoteca, un dels 14 vins amb 100 punts
Enoteca, un dels 14 vins amb 100 punts
Segons Peñín, Enoteca Gramona 2011 es converteix així en el millor vi d'Espanya
Nous cursos amb acreditació universitària
Nous cursos amb acreditació universitària
"English for Wine Aspects" i "The Sommelier's English Toolkit" ofereixen formació integral basada en cinc pilars per millorar la comunicació en anglès dels professionals del vi.
Família Torres, un celler proactiu contra el canvi climàtic
Família Torres, un celler proactiu contra el canvi climàtic
El celler del Penedès reutilitza el 45% de l'aigua de procés i redueix el consum hídric en un 18%, mentre disminueix les emissions de CO₂ un 37% des del 2008