​Barcelona Wine Week ja té el 90% de l'espai contractat per al febrer del 2025

EL saló que tindrà lloc del 3 al 5 de febrer de 2025 al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona

​Barcelona Wine Week: edició rècord i ampliació d'espai el 2025

| 05/07/2024 a les 09:26h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins i Cellers, ​Barcelona Wine Week
Imatge il·lustrativa
A set mesos de la celebració, i després d'haver ampliat d'un a dos pavellons el seu espai d'exposició, Barcelona Wine Week 2025 s'acosta al ple absolut. El saló de referència del vi espanyol de qualitat es prepara per a una nova edició, que tindrà lloc del 3 al 5 de febrer de 2025 al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, ​​i que tornarà a marcar un rècord de cellers participants. L'excel·lent patrimoni històric de ceps vells del país centrarà el programa de tasts i ponències del saló.

Amb un gran ritme de contractació, Barcelona Wine Week (BWW) es prepara per a la major edició de la seva història, que reunirà prop de 1.100 empreses expositores del 3 al 5 de febrer del 2025 a Fira de Barcelona. El saló, que se celebrarà per primera vegada a dos pavellons per respondre a l'alta demanda de participació, creixerà un 30% en superfície firal ocupada i més d'un 15% en xifra de cellers presents a l'esdeveniment.
 


Entre els expositors confirmats hi ha grans marques com Torres, Vallformosa, Lan, Matarromera, José Pariente, Marquès del Atrio o Juvé i Camps, juntament amb centenars de mitjans i petits cellers agrupats a prop de 75 Denominacions d'Origen.

Javier Pagés, president del saló, ha comentat que “aquest ritme de contractació d'espai accelerat i el fet que 8 de cada 10 cellers repeteixin participació torna a demostrar que el sector vitivinícola aposta clarament per BWW com el seu saló de referència i el seu millor aparador de promoció internacional”.
 

L'essència de BWW, garantida

BWW 2025 ha plantejat el seu creixement en superfície firal i nombre d'empreses participants sense renunciar a l'essència que fa únic el seu model firal i que preserva la qualitat i l'excel·lència que caracteritzen el projecte des de la seva primera edició, el 2020.
 


Els pavellons 1 i 8 del recinte firal Montjuïc de Fira de Barcelona, ​​que acolliran el saló, oferiran continguts equitatius al visitant, amb zones de tasts i conferències i una oferta expositiva que agrupa cellers organitzats per D.O.s i altres segells de qualitat (BWW Lands ); grans marques, grups de cellers i distribuïdors multimarca (BWW Brands); i companyies que ofereixen equips, accessoris i serveis al sector del vi (BWW Complements & Tech). I, finalment, BWW Collectives i BWW Impulse, amb petits projectes i microcellers procedents de tot el país.

BWW 2025 també reforçarà el programa hosted buyers dirigit a grans importadors i distribuïdors de països estratègics per a l'exportació de vi espanyol i convidarà a prop de 700 compradors internacionals, un 8% més que en la passada edició. Per fer-ho, comptarà novament amb la col·laboració d'ICEX-Espanya Exportació i Inversions i del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

Així mateix, el mercat intern continua sent prioritari per al sector, per la qual cosa també es convidarà un miler de compradors nacionals de la gran distribució, el comerç especialitzat i el canal Horeca, els tres canals prioritaris per a les vendes sectorials.

Ceps vells, una història de resistència


La recuperació i revaloració de vinyes velles centraran l'eix tècnic del programa d'activitats i tasts de BWW2025, que, sota el títol 'Ceps velles, patrimoni històric', posarà en valor l'herència d'aquestes vinyes, moltes centenàries.

Aquestes autèntiques joies de la viticultura desperten cada vegada més l'interès dels cellers per la seva enorme capacitat de resistència i la millor adaptació al canvi climàtic, per la qualitat superior del raïm i per la preuada complexitat que aporten al vi, expressant amb més exactitud el terrer.

Per analitzar aquesta tendència de recuperació i revalorització dels ceps vells, BWW comptarà amb prestigiosos experts, crítics, Masters of Wine, sommeliers i destacats cellerers que participaran en sessions on es podran tastar veritables joies del nostre patrimoni vitivinícola: vins provinents de ceps d'entre 50 i gairebé 300 anys, plantades en got i dret franc i, en alguns casos, d'origen prefiloxèric.
 


Per la seva banda, l'espai Wine Tasting Journey - Soils of Spain by #alimentosdespaña, del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, oferirà un tast autoguiat amb més de 80 vins de tot el país elaborats a partir de ceps vells.

A més, el programa de tasts i ponències de BWW analitzarà grans reptes del sector com la sostenibilitat i l'adaptació al canvi climàtic, la digitalització, la innovació i la internacionalització dels cellers espanyols o les oportunitats que ofereix l'enogastroturisme. Com a novetat, el saló acollirà la presentació de la prestigiosa Star Wine List, que premia els restaurants i bars amb les millors cartes de vi en diferents categories i regions.

L'última edició de BWW, el febrer del 2024, va comptar amb 952 cellers expositors, 73 Denominacions d'Origen i prop de 21.000 visitants professionals, un 20% internacionals. Durant l'esdeveniment es van celebrar més de 12.000 reunions de negoci entre empreses expositores i 1.000 grans compradors nacionals i 650 importadors clau convidats procedents de països com els Estats Units, Alemanya, Canadà, els Països Baixos, el Regne Unit o la Xina.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Enoteca, un dels 14 vins amb 100 punts
Enoteca, un dels 14 vins amb 100 punts
Segons Peñín, Enoteca Gramona 2011 es converteix així en el millor vi d'Espanya
Nous cursos amb acreditació universitària
Nous cursos amb acreditació universitària
"English for Wine Aspects" i "The Sommelier's English Toolkit" ofereixen formació integral basada en cinc pilars per millorar la comunicació en anglès dels professionals del vi.
Família Torres, un celler proactiu contra el canvi climàtic
Família Torres, un celler proactiu contra el canvi climàtic
El celler del Penedès reutilitza el 45% de l'aigua de procés i redueix el consum hídric en un 18%, mentre disminueix les emissions de CO₂ un 37% des del 2008