Mas Blanch i Jové presenta "Otro es el río que persigo" de Cristina Mejías

L'obra es presenta dins de l'edició de l'Any 13 de La Vinya dels Artistes del celler

Sara Jové: "La Vinya dels artistes és un projecte d'empoderament de territori a través de l'art"

| 05/07/2024 a les 18:59h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins i Cellers, Mas Blanch i Jové
Imatge il·lustrativa
La Vinya dels Artistes del celler Mas Blanch i Jové presenta "Otro es el río que persigo", una instal·lació de Cristina Mejías composta per quatre cossos foscos, unes fines escultures que broten del sòl i per un arc de ferro que neix de la terra i aterra en un tocó. Aquest conjunt funciona com una composició, com una partitura en què cada una de les seves parts afecta les altres i que també influeixen en l'entorn en què es troben: un terreny argilós, ple d'oliveres i de plantes de fonoll.

El projecte que Cristina Mejías presenta en aquest paratge ens imposa una travessia que ens porta fins a dalt d'un vessant on apareixen ombres fosques que vaguen entre les oliveres, línies que treuen el cap entre la vegetació que desperta sons que, accionats pel vent, discorren entre nosaltres.
 


Cristina Mejías


La Vinya dels Artistes del celler Mas Blanch i Jové va ser concebuda per Josep Guinovart i inaugurada el 2010, i celebra aquest any la seva catorzena edició (anunciada com l'edició número 13 perquè l'any d'inici dedicat a Guinovart va ser anomenat "Any 0"). Actualment, compta amb 17 obres exposades de forma permanent enmig del pintoresc paisatge de La Pobla de Cérvoles, i a partir del 6 de juliol s'hi sumarà aquesta nova adquisició. Sens dubte, un recorregut únic que fusiona terra i art i que ha estat mereixedor de nombrosos premis, entre altres, el Premi d'Enoturisme de Catalunya l'any 2015 en la categoria Art i Cultura, l'any 2022 el Premi Vinari d'Enoturisme a la Millor Experiència Enoturística de Catalunya i l'any 2023 el Premi a la Innovació Enoturística de La Vanguardia.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Enoteca, un dels 14 vins amb 100 punts
Enoteca, un dels 14 vins amb 100 punts
Segons Peñín, Enoteca Gramona 2011 es converteix així en el millor vi d'Espanya
Nous cursos amb acreditació universitària
Nous cursos amb acreditació universitària
"English for Wine Aspects" i "The Sommelier's English Toolkit" ofereixen formació integral basada en cinc pilars per millorar la comunicació en anglès dels professionals del vi.
Família Torres, un celler proactiu contra el canvi climàtic
Família Torres, un celler proactiu contra el canvi climàtic
El celler del Penedès reutilitza el 45% de l'aigua de procés i redueix el consum hídric en un 18%, mentre disminueix les emissions de CO₂ un 37% des del 2008