Context: Raimat (D.O. Costers del Segre, Lleida) inicia la verema 2024 el 5 d’agost. Aquest celler és conegut per ser un dels primers d'Europa a començar la collita.
Què sabem? La verema s'ha avançat gràcies a temperatures favorables al maig i juny.
Es preveu recollir 6,5 milions de kg de raïm ecològic, un 10% menys que l'any passat per les gelades d'abril. La qualitat del raïm és excel·lent, amb ceps sans i raïms equilibrats.
Al detall:
- Utilitzen tècniques avançades de reg i de viticultura que han ajudat a gestionar l’aigua eficientment. Amb teledetecció i reg soterrat optimitzen l'ús de l’aigua, estalviant entre el 20-30%.
- Utilitzen llum ultraviolada per controlar malalties sense pesticides. Implement llum UV per controlar fongs, reduint la necessitat de fungicides i millorant la qualitat del raïm.
La verema de Raimat. Foto: Raimat
Perquè és important? La verema de Raimat és un referent en innovació vitivinícola, que promou pràctiques sostenibles i ecològiques. L'ús de tècniques avançades garanteix la qualitat i sostenibilitat dels vins produïts.
Per acabar: Vuitanta persones treballen en la collita, que es fa manualment durant les hores més fresques del dia per assegurar la millor qualitat del raïm. La verema d'enguany és una mostra de com la tecnologia i la pràctica sostenible poden convergir per produir vins d'alta qualitat.