Diumenge, 15 de setembre de 2024
Líders del canvi

Frank Margenat compra 63 hectàrees al Priorat per fer-hi un nou celler

L'objectiu és treure el primer vi al mercat l'any 2028

Cupatges 11 d'agost de 2024 a les 08:47
Carles Muray, enòleg d'Oller del Mas i Frank Margenat, propietari
Context: Frank Margenat, propietari de l'Oller del Mas, ha adquirit una finca de 63 hectàrees al Priorat. Amb aquesta compra, Margenat inicia un ambiciós projecte personal per elaborar un vi d'alta qualitat en aquesta regió.

Què sabem? La finca està situada entre el barranc de la Garranxa i la serra del Molló de Porrera, a altures que oscil·len entre els 500 i 800 metres.
  • El projecte contempla plantar 25 hectàrees de varietats autòctones com la garnatxa i la carinyena, seguint els principis de la viticultura ecològica i biodinàmica.
  • L'objectiu és treure el primer vi al mercat l'any 2028, després de la recuperació de bancals de pedra seca, la rehabilitació d'una petita masia i la creació d'un petit celler a Porrera.

Què diu Frank Margenat? Ha sigut una gran oportunitat totalment inesperada. Fruit de les casualitats, o millor dit, de les sincronicitats, se’m va presentar aquesta finca, la vam anar a veure amb el meu fill i el Carles Muray, enòleg del celler i vaig quedar totalment meravellat, allà va ser quan vaig visualitzar el nou celler

Per acabar: Amb aquest projecte, el grup Oller del Mas amplia el seu abast, comptant ara amb tres cellers: l'Oller del Mas al Pla de Bages, una participació al Celler Bellaserra, i ara La Garranxa al Priorat. Així, Margenat continua consolidant el seu llegat en el món del vi català.
Participació