La DO Penedès ha intensificat els seus esforços en la formació vinícola, amb la participació en prop de vint cursos en dos anys.
Objectius:
- Augmentar el coneixement sobre els vins Penedès entre futurs professionals del sector.
- Potenciar la cultura vitivinícola del territori.
Per què és important? Donar a conèixer la qualitat i el potencial dels vins Penedès en espais educatius garanteix que els futurs prescriptors tinguin una base sòlida sobre aquests productes, assegurant així la seva continuïtat i expansió en el mercat.
Presència de la DO Penedès
En els darrers dos anys, els vins de
la DO Penedès han estat presents en formacions com:
- Grau superior de Sommelieria, Escola d’Hostaleria de Sitges Joan Ramon
- Mòdul de Sommelieria, IES Cap de l’Aljub de Santa Pola (Alacant)
- Escola de Cuina Mireia Carbó
- Escola d’Enoturisme de Catalunya
- Escuela Superior de Hostalería de Bilbao
- Escola de Turisme de Girona
- Escola d’Agricultura de l’UPC
- Curs de Tast i Cultura del Vi, Casa de la Cultura de l’Ajuntament de Xàbia
- Cursos “El vino y su Servicio” i “Sommelier”, IES de Foz (Lugo)
- Grau d’Enologia, Universidad de Cádiz
- ETS de Ingenieros Agrónomos y de Montes, Universidad de Castilla y La Mancha
- Cicle formatiu de Servicios en Restauración, CIFP Ciudad de Zamora
- Webinars de l’Institut Masters of Wine
- Forem PV Alacant
- Col·laboracions amb Wine Aspects (curs DO Penedès in English)
Conclusió: La DO Penedès continua apostant per la formació vinícola com a eina clau per promocionar i difondre els seus vins, consolidant-se com una referència en el sector.