Divendres, 4 d'octubre de 2024
vi en llauna

Canned Wine: Investigar en la qualitat per la millora del vi en llauna

Un projecte pioner liderat per Castelo de Pedregosa, Vason Ibérica i VITEC busca millorar l'elaboració i conservació del vi en llauna, responent a les noves demandes del mercat global.

Cupatges 1 d'octubre de 2024 a les 07:06
Els vins en llauna guanyen mercat en països nòrdics i entre el públic més jove
El projecte Canned Wine investiga per millorar la qualitat del vi en llauna, amb l’objectiu de desenvolupar protocols d’elaboració, enllaunat i nous productes que allarguin el període òptim del vi.

Context: Aquest format està guanyant popularitat, especialment entre consumidors joves i mercats com els països nòrdics. La llauna ofereix avantatges logístics, ambientals i de consum, ja que és lleugera, reciclable i pràctica per a consumidors individuals.

Què sabem? El projecte compta amb un pressupost de 383.950 € i està finançat per l’Agència Estatal d’Investigació i els fons Next Generation EU. Les investigacions se centren en garantir que el vi en llauna mantingui la seva qualitat sensorial durant més temps i s'adapti a les expectatives del mercat.

L’equip tècnic: El projecte està liderat pel celler Castelo de Pedregosa, en col·laboració amb Vason Ibérica, que aporta la seva experiència en formulacions enològiques, i el Centre Tecnològic del Vi (VITEC), que ofereix suport en anàlisi i prototipatge.
Participació