Dissabte, 14 de desembre de 2024
INCAVI

Joan Gené Albesa, nou director general de l'INCAVI

Enginyer agrònom amb àmplia trajectòria en el sector agroalimentari, assumeix el càrrec per impulsar la qualitat i promoció del vi català.

Sergi Cortés 8 d'octubre de 2024 a les 15:14
 


Joan Gené Albesa és el nou director general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI)




El Govern ha nomenat Joan Gené Albesa com a nou director general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).

Qui és? Joan Gené Albesa, nascut a Vilabella el 1959, és enginyer tècnic agrícola, enginyer agrònom i té formació en direcció general per la Universitat de Mondragón. Ha desenvolupat una extensa carrera en el sector agroalimentari, cooperativisme i internacionalització de productes.

A qui substitueix? Succeeix en el càrrec a Alba Balcells, tot i que temporalment s'havia nomenat a Rosa Cubel, qui ha estat al capdavant de l'INCAVI pocs dies.

Trajectòria:
  • INIA (1986-1988): Beca per a tesi doctoral a l'IRTA.
  • Agència Espanyola de Cooperació Internacional (1988-1990): Projecte de regadiu a Costa Rica.
  • Banco do Nordeste del Brasil (1999): Diagnosi del Cooperativisme Agrari.
  • Departament d’Agricultura de la Generalitat (1991-1992): Gabinet Tècnic.
  • Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) (1993-2007): Diverses responsabilitats, incloent director.
  • COPA - COGECA (1996-2006): President del Grup de Fruita Seca.
  • Generalitat de Catalunya (2007-2010): Director General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries.
  • PRODECA (2008-2011): President.
  • Applus+ Laboratories (2011-2014): Desenvolupament de negoci i internacionalització.
  • Universitat Rovira i Virgili: Professor associat.
  • Consorci d’Inspecció i Control de Cellers (2014-actualitat): Director-gerent.

Funcions de l'Institut Català de la Vinya i el Vi:

  • Anàlisi i certificació de vins.
  • Assessorament tècnic.
  • Millora del conreu de la vinya i qualitat dels vins.
  • Promoció del consum dels vins catalans.
  • Investigació en processos vitivinícoles.
  • Formació de tècnics i professionals.
  • Realització d'estudis i estadístiques del sector.
Participació