Barcelona Wine Week 2025 posarà el focus en els vins de ceps vells, un tresor històric valorat per la seva qualitat i adaptació al terrer. L’esdeveniment reunirà experts i bodeguers per explorar aquesta tendència.
Context: Del 3 al 5 de febrer de 2025, a Fira de Barcelona, se celebrarà la major edició d’aquest saló, amb la participació de 1.100 empreses i 700 compradors internacionals. Els ceps vells, d’entre 50 i 300 anys, seran protagonistes del certamen pel seu valor enològic.
Un dels espais de tastos guiats de la Barcelona Wine Week Foto: BWW
Ponències destacades:
- Raúl Pérez: Cent punts Parker (2023) amb vi del Bierzo.
- Ricard Rofes (Scala Dei): Ceps més antics del Priorat.
- Fernando Mora (Bodegas Frontonio): Garnatxes històriques d’Alpartir.
- Doug Frost: Cata de vins de vinyes prefiloxèriques (Lanzarote, Pontevedra, Valladolid).
- Sommeliers top: Fernando Mayoral (millor sommelier Espanya 2024) i altres.
- Wine Tasting Journey: Cata autoguiada amb 80 referències de vinyes velles (Ministeri d’Agricultura).
- Tendències: Noves formes de prescripció del vi i auge de blancs (sommeliers de Paco Roncero i Disfrutar).
- Ponències específiques sobre sostenibilitat i adaptació al canvi climàtic.
BWW en xifres:
- Expositors: 1.100 empreses, l'edició més gran fins el moment.
- Negoci: Hosted buyers amb 700 compradors internacionals i 1.000 nacionals.
- Edició anterior (2024): 952 cellers, 73 D.O., 21.000 visitants professionals.