Dimarts, 12 de novembre de 2024
FIRES

Barcelona Wine Week: El llegat de la vinya vella protagonitzarà l'edició

Del 3 al 5 de febrer, el saló del vi espanyol reunirà a 1.100 empreses i 700 compradors internacionals

Sergi Cortés 8 d'octubre de 2024 a les 18:34
L'edició 2025 reunirà 1.100 cellers i més de 700 compradors internacionals | BWW

Barcelona Wine Week 2025 posarà el focus en els vins de ceps vells, un tresor històric valorat per la seva qualitat i adaptació al terrer. L’esdeveniment reunirà experts i bodeguers per explorar aquesta tendència.

Context: Del 3 al 5 de febrer de 2025, a Fira de Barcelona, se celebrarà la major edició d’aquest saló, amb la participació de 1.100 empreses i 700 compradors internacionals. Els ceps vells, d’entre 50 i 300 anys, seran protagonistes del certamen pel seu valor enològic.


 

Un dels espais de tastos guiats de la Barcelona Wine Week Foto: BWW



Ponències destacades:
  • Raúl Pérez: Cent punts Parker (2023) amb vi del Bierzo.
  • Ricard Rofes (Scala Dei): Ceps més antics del Priorat.
  • Fernando Mora (Bodegas Frontonio): Garnatxes històriques d’Alpartir.
  • Doug Frost: Cata de vins de vinyes prefiloxèriques (Lanzarote, Pontevedra, Valladolid).
  • Sommeliers top: Fernando Mayoral (millor sommelier Espanya 2024) i altres.
  • Wine Tasting Journey: Cata autoguiada amb 80 referències de vinyes velles (Ministeri d’Agricultura).
  • Tendències: Noves formes de prescripció del vi i auge de blancs (sommeliers de Paco Roncero i Disfrutar).
  • Ponències específiques sobre sostenibilitat i adaptació al canvi climàtic.
BWW en xifres:
  • Expositors: 1.100 empreses, l'edició més gran fins el moment.
  • Negoci: Hosted buyers amb 700 compradors internacionals i 1.000 nacionals.
  • Edició anterior (2024): 952 cellers, 73 D.O., 21.000 visitants professionals.
Participació