Dissabte, 14 de desembre de 2024

25 anys d’Abadal 3.9 Vi de Finca Qualificada

Un vi icònic del Bages celebra la seva trajectòria amb un tast vertical de les seves anyades més emblemàtiques

Sergi Cortés 12 de novembre de 2024 a les 09:17
Miquel Palau, l'enòleg d'Abadal, explicant els secrets de la vinya als clients restauradors.
ContextL'Abadal 3.9 Vi de Finca Qualificada celebra 25 anys de la seva primera anyada, un moment destacat per aquest vi icònic del Bages, creat el 1999 i considerat una inspiració dins del celler Abadal.

Què sabem?
  • Celebració amb restauradors: Per commemorar aquesta fita, Abadal ha organitzat un tast vertical amb restauradors del país, guiat per l’enòleg Miquel Palau, destacant vuit anyades significatives.
  • Origen de la vinya: La vinya 3.9, plantada el 1984, es troba en un terrer únic amb sòl de pedra calcària i argila vermella, a 350 m d'altitud. Aquest entorn aporta un perfil balsàmic i aromàtic singular.
  • Evolució del vi: Anyades com la 1999, amb notes de fruita confitada i regalèssia; la 2007, amb estructura i tanins pronunciats; i la 2018, amb mineralitat intensa, mostren l’evolució i l'herència de l’Abadal 3.9 al llarg dels anys.
T'agradarà si...
  • Gaudeixes de vins amb profunditat i evolució aromàtica.
  • T’atrauen els vins amb un caràcter marcat per balsàmics i per notes de bosc.
  • Busques viure una experiència enològica única en un tast vertical de diverses anyades.
Participació