Dissabte, 14 de desembre de 2024
CORPINNAT

Corpinnat suma un nou celler, el número tretze

El celler Cisteller de Subirats és el tretzè membre de Corpinnat i reforça el projecte d’identitat dels vins escumosos del Penedès.

Cupatges 27 de novembre de 2024 a les 13:04
Jessica Madigan i Sergi Canals, dos enòlegs que van fundar el celler Cisteller el 2022
El celler Cisteller, fundat el 2022 a Subirats, s’ha unit a Corpinnat després de superar les auditories de qualitat. Amb aquesta incorporació, ja són tretze els cellers que treballen per redefinir el futur dels vins escumosos del Penedès.

Context: Corpinnat va néixer el 2018 com a marca col·lectiva registrada a la Unió Europea amb l’objectiu de posicionar els vins escumosos del Penedès com a referent de qualitat i autenticitat.

Els cellers membres compleixen criteris de qualitat com:
  • l’ús de raïm 100% ecològic,
  • la verema manual
  • la vinificació íntegra a la propietat.
  • formar parto del territori delimitat per Corpinnat, que inclou 46 municipis de l’Alt Penedès, Baix Penedès, Alt Camp, Anoia i Baix Llobregat, zones amb tradició vitivinícola
  • i un enfocament especial en les varietats autòctones.

En profunditat: Cisteller és un celler fundat el 2022 per Jessica Madigan i Sergi Canals, dos enòlegs amb experiència en regions vitivinícoles d’arreu del món. Establerts a la finca familiar El Sot, a les Muntanyes d’Ordal, treballen amb respecte absolut pel terrer, potenciant la puresa dels sòls marins calcaris i evitant pràctiques que interfereixin en la textura i autenticitat dels seus vins.
  • Els seus primers escumosos són Lucidity i Courtship
Per acabar: Cisteller s’uneix a un col·lectiu amb cellers emblemàtics com Gramona, Recaredo, Llopart o Torelló, entre altres, que continua ampliant el seu impacte al sector, amb focus en qualitat i sostenibilitat.
Etiquetes:
Actualitat, Corpinnat
Participació