Els viticultors empordanesos han collit un total de 9,7 milions de quilos de raïm que ha entrat als cellers en un estat sanitari excel·lent | Les abundants pluges de la primavera, la bona climatologia de l’estiu i la manca de fenòmens meteorològics o sanitaris negatius han propiciat una producció abundant i de qualitat
Pat Bros, veïna de Cistella i coordinadora i guia d’activitats d’animació i de lleure en el medi natural, serà la pregonera | El celler Mas Vida i la plaça Major de Cistella seran els escenaris
El Museu d’Història de Catalunya i el Pg. de Joan de Borbó seran els escenaris d’una Festa de la DO Empordà per apropar el món vitivinícola empordanès als barcelonins
Durant els tres dies i en horari de tarda, una dotzena de cellers empordanesos i una quinzena de restaurants de la plaça oferiran vins i degustacions culinàries | Del 30 de maig i fins el 2 de juny, també tindran lloc una dotzena de tastos en espais emblemàtics de la ciutat, amb la incorporació enguany dels Banys Àrabs
Arrels del Vi és la fira de referència de la DO Empordà. El seu secret: un format professional obert a tothom, que inclou la degustació oberta en copa Riedel de més de 100 referències de vins de la DO Empordà
El primer maridatge entre cellers de l'Empordà i els cotxes d'època tindrà lloc el diumenge 27 de maig amb una ruta que partirà de Vilamaniscle i finalitzarà a Peralada
La iniciativa forma part de l’acord de col·laboració impulsat per l’Associació de Càmpings de Girona, el Consell Regulador de la DO Empordà i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona
L'articulista de la prestigiosa revista Decanter i Master of Wine ha visitat aquesta setmana per primer cop la denominació empordanesa i s'ha mostrat meravellat
Aquesta incorporació contribueix de forma positiva en la promoció i defensa conjunta dels vins catalans, tant en l'àmbit nacional com en l'internacional
«Elaboren vins de gamma alta i fins i tot l’icònic Usted, que s’enfila a un PVP de 200 euros. Tots els seus vins, excepte un, són emparats per la DO Empordà...»
El Museu d’Història de Catalunya serà l’escenari d’una Festa de la Verema | Hi haurà activitats com la trepitjada de raïm popular, la degustació de raïm i vins empordanesos, tallers familiars, i el tast magistral de vins guanyadors
05/09/2017
Vista aèria de l'Alt Empordà | Aniol Resclosa, per la DO Empordà
Tastem l'Aires de Garbet, un vi de finca de Perelada fet amb garnatxa 100% del Cap de Creus | Un vi que es caracteritza per la influència que rep del mar mediterrani i uns sòls pissarrosos.
La verema s’avança a l’Empordà entre una setmana i deu dies a causa de les altes temperatures registrades durant els últims mesos | Aquest any s’ha posat en marxa l’Agrupació de Defensa Vegetal de la DO Empordà que coordina accions per treballar la vinya de forma més sostenible
La festa va tenir lloc divendres a la nit al jaciment d'Empúries | Aquesta és una trobada anual que vol ser un acte festiu per a tot el sector de la vinya i el vi de l'Empordà, i un punt de trobada amb totes aquelles persones que li donen suport incondicional
L’esdeveniment tindrà lloc del 26 al 28 de maig a la plaça de la Independència| La fira incorpora la capella de Sant Nicolau, el monestir de Sant Pere de Galligants i la sala La Carbonera del Museu d’Història com a seus dels tastos
A Arrels del Vi es podrà gaudir de més de 100 referències de vi de gamma alta, de 24 cellers de la DO Empordà i d'1 celler convidat del Rosselló | També hi haurà productors agroalimentaris empordanesos, tallers del món del vi, visites a les Ruïnes d’Empúries, tallers per nens i concerts