Reportatge

Imatge il·lustrativa

"Cop de Cor", nou vi d'AT Roca per la fundació "Vi per Vida"

Els beneficis d'aquest macabeu 100% aniran íntegrament a la fundació "Vi per Vida" per la investigació de la metàstasi del càncer.

Primers vins d'AT Roca

| 17/09/2015 a les 09:54h
Arxivat a: Reportatges, Cop de Cor, AT Roca

 
El nou projecte d'AT Roca es va presentar en societat ahir a Can Bonastre. Cop de Cor, un vi de vinya vella, plantada el 1982, ecològica. El projecte del celler arriba ja a la seva tercera verema i enguany ha volgut fer un vi en benefici íntegrament de la Fundació Vi per Vida.
 
Tres pilars fonamenten la seva consolidació: el territori, les varietats autòctones que el poblen i les persones que l'habiten.
El Cop de Cor (expressió francesa per definir un "enamorament a primera vista"), és un vi de paisatge, una fiblada inesperada de la vinya "Novelles", a 300 metres d'altitud, a la Conca del riu Anoia. La propietària de la vinya ens explica que "Novelles" és l'orgull de la tercera generació de dones i que aquests projectes són els que valen la pena.

 
La verema
L'origen d'aquest primer Cop de Cor el trobem en un cubell ple de raïm collit i aixafat una setmana abans de la verema, exposat enmig de la parcel·la i recobert sols amb una tela per tal que el most fermenti amb els llevats propis de l'entorn.
Després, entrada la segona setmana de setembre i sota una lluna minvant per facilitar un ritme de fermentació lenta i pausada, es cullen més de dos mil quilos de raïm i s'entren sense derrapar a la premsa per fer una maceració pel·licular de cinc hores i un premsat suau. 

L'endemà, desenfangat el most, passa a fermentar amb una temperatura controlada en barriques de 300 litres de Roure francès.
A partir d’aquí i passant per diversos "battonage" a la setmana per tal de posar els llevats en suspensió, reposa uns 8 mesos.

Josep Roca el definia així: "és un bri de felicitat, d'emoció. Veig un cop de cor solidari, un vi per les persones, i jo crec en les persones. Un vi ple d'ètica i consciència".
 
El vi
El vi té un color groc palla i una bona llàgrima. En nas destaquen les notes d'albercoc, de poma verda i de pera sobre un fons de mantegues i torrats. En boca té notes de vainilla i espècies. És envolvent, amb una acidesa integrada i fresc i equilibrat.
 
 
 

Vi per vida
'Vi per Vida', és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu recaptar fons per a la recerca en el creixement i la metàstasi del càncer mitjançant activitats solidàries relacionades amb el món del vi, sensibilitzant així, a la ciutadania a favor de la investigació. Impulsa actes com ara “Tastos Solidaris” per recollir fons destinats a l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB) on es desenvolupen projectes avalats pel Dr. Joan Massagué, capdavanter mundial en l'estudi de la metàstasi. Xavi Ayala és l'impulsor d'aquesta associació nascuda de la seva passió pels vins i del ferm propòsit d'ajudar en la lluita contra aquesta malaltia que tothom, d'alguna manera, hem patit de prop.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.