Cupatges utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies.Accepto
Recuperem un article de la filòloga Alicia Andreu amb un recull de vocabulari relacionat amb el món del vi amb l'ànim d’aclarir certs dubtes que ens poden sorgir quan parlem de varietats, d’elaboració, de criança del vi o de tast.
El sector demana incorporar noves varietats autòctones per mantenir la variabilitat i riquesa fitogenètica; singularitzar les produccions dels diferents territoris de Catalunya, i cercar solucions naturals als reptes del canvi climàtic.
Els vins escumosos mereixen ser tractats a part, per les seves característiques organolèptiques. Us donem 4 recomanacions per aprendre'n una mica i gaudir-ne més
A casa
Eliminar taques de vi negre no és tan difícil com pensàvem | Kaur Reinjärv, Pixabay
El pròxim 6 de maig es troben a Sant Sadurní d'Anoia amants i professionals del vi en un campionat amb Gramona d'amfitrió
Miriam Lampreave, professora del Grup de Viticultura, Francesc Suriol, president de Terradinàmica i Manuel Suárez, degà de la facultat d'Enologia | Javi Jurio
La col·laboració pretén unir forces entre la comunitat científica i l’associació, amb la creació d’una beca o la possibilitat de fer pràctiques en les empreses associades
Juntament amb Grècia, Itàlia, Portugal, Eslovènia i Croàcia, estudien possibles col·laboracions en matèria de foment del patrimoni de varietats de vinyes recuperades
Hem de prendre els vins negres a temperatura ambient? I els blancs i els caves, després d'una hora de congelador? Recuperem un article on us donem alguns consells bàsics per beure els vins a una temperatura correcta.
Per un dia ens convertim en alumnes del curs de tast d'un centre cívic de Barcelona per descobrir tot el que hi ofereix la sommelier Rosa María del Castillo