Un projecte pioner liderat per Castelo de Pedregosa, Vason Ibérica i VITEC busca millorar l'elaboració i conservació del vi en llauna, responent a les noves demandes del mercat global.
Els vins Penedès han participat en prop de vint cursos a tot l'Estat, amb l'objectiu de formar els futurs professionals en la seva qualitat i excel·lència.
23/09/2024
Territori Efervescent, la trobada d'escumosos del Penedès, arriba a la tercera edició
"English for Wine Aspects" i "The Sommelier's English Toolkit" ofereixen formació integral basada en cinc pilars per millorar la comunicació en anglès dels professionals del vi.
La DO Tarragona i l’INCAVI han presentat els resultats de l’estudi portat a terme per estudiar els efectes que la càrrega de poda té en el macabeu, la varietat emblema de la DO Tarragona
08/06/2024
Tast de Xavier Roig de Cal Feru al Patí de Can Guineu
Organitzat per l’Associació de Viticultura Regenerativa i l’INNOVI, ha reunit científics, experts i agricultors per donar perspectives diverses sobre aquest gran repte present i futur
Organitzada per la UB i Família Torres, va reunir una dotzena d’experts que han proposat mesures d’eficiència en l’ús de l’aigua i estratègies d’adaptació
03/06/2024
Reunió entre la Directora General de l'INCAVI, Alba Balcells, i el representant de WSET, Liam Scandrett, en el marc de la fira internacional Prowein.
La nova sèrie educativa 'Catalan Wine Series' estarà disponible sota demanda al Global Events Hub de WSET i proporcionarà accés a tots els webinars sobre vi català produïts per l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI)
Recuperem un article de la filòloga Alicia Andreu amb un recull de vocabulari relacionat amb el món del vi amb l'ànim d’aclarir certs dubtes que ens poden sorgir quan parlem de varietats, d’elaboració, de criança del vi o de tast.
El sector demana incorporar noves varietats autòctones per mantenir la variabilitat i riquesa fitogenètica; singularitzar les produccions dels diferents territoris de Catalunya, i cercar solucions naturals als reptes del canvi climàtic.
Un estudi fet a grans cadenes que sumen més de 10.000 supermercats a tot l'Estat, així com una enquesta directa a Directors de Seguretat i Caps de Botiga, conclou quins són els productes més robats.
05/03/2024
Sergi Arana d'Insolity fent un tast magistral | Insolity
El Brand Ambassador de Burdeus a Espanya i consultor del club de vins de Primeras Marcas fa balanç del primer any i mig d’itinerari i reflexiona sobre els reptes i oportunitats del sector
26/02/2024
La família Corpinnat incrementa el preu mitjà de les ampolles any rere any | Corpinnat
Tots els sectors agroalimentaris creixen en valor a l'exportació excepte el sector del vi (-1,28%), el dels olis vegetals tot i que l’oli d’oliva creix i el dels cereals i molineria.
Elena Garcia, de l'agència E2G és experta en mercats com el xinès i altres del sud-est asiàtic, ens explica les xarxes socials pel sector del vi a la Xina