Vocabulari vinícola
Imatge il·lustrativa
DO Montsant
Alicia Andreu | 5 comentaris
Recuperem un article de la filòloga Alicia Andreu amb un recull de vocabulari relacionat amb el món del vi amb l'ànim d’aclarir certs dubtes que ens poden sorgir quan parlem de varietats, d’elaboració, de criança del vi o de tast.
Imatge il·lustrativa
El sector demana incorporar noves varietats autòctones per mantenir la variabilitat i riquesa fitogenètica; singularitzar les produccions dels diferents territoris de Catalunya, i cercar solucions naturals als reptes del canvi climàtic.
Imatge il·lustrativa
L'esdeveniment presentarà, del 3 al 5 d'abril, les principals novetats tecnològiques i les darreres tendències al món del vi
La trobada s’ha dut a terme el dimarts 23 de gener al vespre al celler familiar Jovani Vins
Vinyes del celler Cota 70, a Rialp
Vinyes del celler Cota 70, a Rialp | Cota 70
Les vinyes de més alçada al món es troben al Tibet, a 3.563 metres sobre el nivell del mar, i ha conquerit un lloc al Llibre Guinness dels Rècords.
Alumnes estudiant pel títol de Master of Wine
Alumnes estudiant pel títol de Master of Wine | Wine is Social
Al món hi ha més astronautes que han anat a l'espai que Masters of Wine.
Imatge il·lustrativa
Miquel Hudin | 1 comentari
"La paraula "balsàmic" s'ha implantat i acceptat àmpliament en el món del vi malgrat que el seu significat en el millor dels casos és confús..."
Imatge il·lustrativa
La patronal participarà aquest any en 26 seminaris monogràfics sobre el cava a 12 Comunitats Autònomes
Imatge il·lustrativa
El Raventós Codorníu College formarà professionals en actiu que s’examinaran davant el WSET
Imatge il·lustrativa
Foto: Ajuntament Figueres
Ruth Troyano
El sommelier participa a l’acte públic de donació de la biblioteca particular de l’enòleg empordanès a la Fages de Climent de Figueres
tast de vins
Imatge il·lustrativa
Amb una senzilla inscripció, els aficionats al vi (no professionals) que ho desitgin poden assistir a una degustació de vins remunerada.
Imatge il·lustrativa
Xphere - creative commons
Xavier Bassa
L'empresa Amorin explica que el tap de suro natural "respira" els dos primers anys, després, és totalment estanc.
Imatge il·lustrativa
Us expliquem sis varietats tradicionals catalanes i us proposem sis vins
Zones Vinícoles
Montalcino, Toscana
Montalcino, Toscana | Isaac Sanvisens
La Toscana és coneguda internacionalment pel seu vi més famós, el Chianti
APRENDRE A TASTAR VINS ESCUMOSOS
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Chiara Gai
Els vins escumosos mereixen ser tractats a part, per les seves característiques organolèptiques. Us donem 4 recomanacions per aprendre'n una mica i gaudir-ne més

 
A casa
Eliminar taques de vi negre no és tan difícil com pensàvem
Eliminar taques de vi negre no és tan difícil com pensàvem | Kaur Reinjärv, Pixabay
La sal, la llet i el vi blanc són bons aliats, tot i que el detergent, combinat amb altres productes, també ajuden a fer-les marxar
Imatge il·lustrativa
Acadèmia de Poda
Miquel Hudin
L’Associació de Viticultura Regenerativa va ser creada per facilitar l'intercanvi d'experiències i coneixements
Imatge il·lustrativa
L’INCAVI organitza una jornada pràctica sobre la mineralitat en els vins
Imatge il·lustrativa
Una de les mesures tècniques per combatre la sequera és l'equilibri producció-vegetació.
Imatge d'arxiu d'un tast d'escumosos a Gramona
Imatge d'arxiu d'un tast d'escumosos a Gramona | Cupatges
El pròxim 6 de maig es troben a Sant Sadurní d'Anoia amants i professionals del vi en un campionat amb Gramona d'amfitrió
Miriam Lampreave, professora del Grup de Viticultura, Francesc Suriol, president de Terradinàmica i Manuel Suárez, degà de la facultat d'Enologia
Miriam Lampreave, professora del Grup de Viticultura, Francesc Suriol, president de Terradinàmica i Manuel Suárez, degà de la facultat d'Enologia | Javi Jurio
La col·laboració pretén unir forces entre la comunitat científica i l’associació, amb la creació d’una beca o la possibilitat de fer pràctiques en les empreses associades
Imatge il·lustrativa
Monica Volpin, Pixabay
Llum, temperatura, humitat o temps son alguns dels paràmetres que hem de vigilar quan guardem vins
La consellera d’Agricultura del Govern de Canàries, Alicia Vanoostende, amb Alba Balcells
La consellera d’Agricultura del Govern de Canàries, Alicia Vanoostende, amb Alba Balcells
Juntament amb Grècia, Itàlia, Portugal, Eslovènia i Croàcia, estudien possibles col·laboracions en matèria de foment del patrimoni de varietats de vinyes recuperades
curiositats
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
Hem de prendre els vins negres a temperatura ambient? I els blancs i els caves, després d'una hora de congelador? Recuperem un article on us donem alguns consells bàsics per beure els vins a una temperatura correcta.
FORMACIÓ
Imatge il·lustrativa
La primera de la regió dedicada a la formació en el sector de l’Oli i del Vi
per aprendre'n
Imatge il·lustrativa
​Una vegada hem comprat el vi i ja el tenim a casa, com ho hem de fer per conservar-lo en les millors condicions?
Cadascú té dues copes per comparar més d'un vi
Cadascú té dues copes per comparar més d'un vi | Jordi Bes Lozano
Jordi Bes Lozano | 1 comentari
Per un dia ens convertim en alumnes del curs de tast d'un centre cívic de Barcelona per descobrir tot el que hi ofereix la sommelier Rosa María del Castillo
Imatge il·lustrativa
El 3, 6 i 7 març es faran diverses sessions de demostracions, conferències i networking.
Imatge il·lustrativa
Les copes, els preus, les criances... Us expliquem 10 coses que potser no sabíeu sobre els vins catalans
Imatge il·lustrativa
L' objectiu és establir i enfortir les aliances entre ambdues institucions sobretot en matèria d’investigació i recerca
Pàgina 1 de 10
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Laura Conde
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Imatge il·lustrativa
Juvé & Camps reforça així el seu compromís amb la restauració
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Anna Casabona, la representant de l'Associació Catalana de Sommeliers, ha arribat a la final i ha quedat tercera