Dry January
Les vinyes urbanes de Can Calopa, a Barcelona
Les vinyes urbanes de Can Calopa, a Barcelona | Miquel Hudin
Miquel Hudin
"Esperem que corri la veu sobre el gran potencial enoturístic de Can Calopa i considerin facilitar-ne el transport. Mentrestant, comenceu a reservar la vostra visita..."
vins naturals
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Miquel Hudin
«Hem d’aconsellar als cellers que substitueixin el clàssic consell de “Go Premium” per “Go Natural”?»
Imatge il·lustrativa
Jordi Alcover
"L’interès principal és seguir fent malabarismes amb els càrrecs i per aconseguir-ho s’engega un mini-lobby al mateix ple del consell regulador..."
Imatge il·lustrativa
Miquel Hudin
Seguirà creixent la tendència de les Newsletters o desapareixerà de la mateixa manera que van extingir-se els blogs?
Dry January
Imatge il·lustrativa
Miquel Hudin
Miquel Hudin és és un periodista especialitzat en vins d'origen californià resident a Catalunya fa més de 10 anys
Josep Maria Albet, del celler Albet i Noya.
Josep Maria Albet, del celler Albet i Noya.
Article d'opinió de Josep Maria Albet, del celler Albet i Noya.
Vinya plantada el 2016 a Osona
Vinya plantada el 2016 a Osona
Jordi Alcover | 1 comentari
​​​«La ignorància dels consumidors actuals pel que fa a varietats és immensa fins i tot a les grans zones vinícoles del món...»
Imatge il·lustrativa
Article d'opinió de La Guia de Vins de Catalunya sobre l'envelliment dels vins
“Bodegons amb ampolla de vi”, de la col·lecció Envinats, conté tres conferències d'Eduard Puig i Vayreda
“Bodegons amb ampolla de vi”, de la col·lecció Envinats, conté tres conferències d'Eduard Puig i Vayreda | Ruth Troyano
Ruth Troyano
“Bodegons amb ampolla de vi” és el novè títol de la col·lecció Envinats, un volum que conté tres conferències impartides per l’enòleg Eduard Puig i Vayreda a la dècada dels 80
Imatge il·lustrativa
"Glops s’ha proposat diverses vegades a la televisió pública catalana... ja fem aquella gala, no podem parlar de vi tan sovint perquè és un tema tabú, és una droga legal."
Pexels - Skitterphoto
Pexels - Skitterphoto
​​​«El model de venda d’un espai per una mitjana de 3000 € és la definició d’aquella frase tan famosa: pa per avui, gana per demà...» | Article d'opinió de La Guia de Vins de Catalunya
Romina Ribera
Romina Ribera
​​​«Arribats a aquest punt i superat l'argument de "és bo perquè s'assembla allò Francès", ens toca superar el "és bo perquè és fet aquí"» | Article d'opinió de Romina Ribera
Aplicació biodinàmica a un raïm d'El Vinyet.
Aplicació biodinàmica a un raïm d'El Vinyet. | La Gravera
Ruth Troyano | 1 comentari
Pilar Salillas, enòloga de La Gravera; "aquest és el miracle meravellós de la natura, que ens dona coses diferents i poden ser extraordinàries sense haver de ser perfectes"...
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Article d'opinió de La Guia de Vins de Catalunya: "Més que gaudir i presentar-se, un dia darrere l’altre, com un sibarita infantil, golafre, inconscient i exhibicionista, cal bregar per fer que tot això, algun dia, rutlli com ho ha de fer".
Carles Xuriguera
Imatge il·lustrativa
CETT
Carles Xuriguera: "Veig certificacions ecològiques d’ampolles amb raïms que no són de la finca certificada. Veig xais i gallines i no veig pageses. Veig professionals del discurs parlant de connexions amb les estrelles i la lluna..."
Imatge il·lustrativa
"Hi ha un problema pendent de resoldre amb els vins sense DO, però com acostuma a passar, les raons de cadascú per no moure fitxa són els entrebancs perfectes per justificar la inacció..."
VINS DE PARET SECA
Ivà Gallego, el creador dels Vins de Paret Seca
Ivà Gallego, el creador dels Vins de Paret Seca
Ruth Troyano
“Caminar, per a Thoreau, és una activitat reflexiva i espiritual, encara que sigui del tot física: ens allibera la ment i l’ajuda a tenir pensaments de més volada, i permet que descobrim trossos de nosaltres mateixos que la vida en societat ens amputa”
Sara Pérez, de Mas Martinet
Sara Pérez, de Mas Martinet
Ruth Troyano
«L’arribada de les tines de formigó va venir acompanyada d’un gran sentiment de desesperació -no tenim vi per omplir-los. L’apocalipsi en un parell d’ous...»
La Guia de Vins de Catalunya
Imatge il·lustrativa
Article d'opinío de La Guia de Vins de Catalunya
Jordi Alcover dirigint un tast de vins catalans
Jordi Alcover dirigint un tast de vins catalans
La Silvia Naranjo, el Jordi Alcover i la gent de La Guia de Vins de Catalunya enceten una col·laboració amb Cupatges
La comarca del Bages
Tines de la Vall del Flequer
Tines de la Vall del Flequer
Josep Pelegrín | 1 comentari
Article d'opinió de Josep Pelegrín, Millor Sommelier de Catalunya els anys 2014 i 2015 | Mejor Sumiller de España 2016 | Format a l’Escola Joviat, de Manresa, on actualment treballa de professor d’hoteleria i coordinant el Diploma de Sommelier, ha passat per restaurants com elBulli i per botigues especialitzades com el Petit Celler.
La comarca del Priorat
Cartoixa d'Scala Dei
Cartoixa d'Scala Dei
Josep Pelegrín | 1 comentari
Article d'opinió de Josep Pelegrín, Millor Sommelier de Catalunya els anys 2014 i 2015 | Mejor Sumiller de España 2016 | Format a l’Escola Joviat, de Manresa, on actualment treballa de professor d’hoteleria i coordinant el Diploma de Sommelier, ha passat per restaurants com elBulli i per botigues especialitzades com el Petit Celler.
ARTICLE D'OPINIÓ DEL DIRECTOR GENERAL DE L'INCAVI
Salvador Puig, director general de l'INCAVI
Salvador Puig, director general de l'INCAVI
Article d'opinió de Savador Puig, director general de l'INCAVI
Sol Roig, amb la imatge de l'Àngel Garcia Petit al fons
Sol Roig, amb la imatge de l'Àngel Garcia Petit al fons | Ajuntament de Ripollet
Jordi Bes Lozano
L'Ajuntament dona el tret de sortida al projecte Ripollet Vital per reprendre el cultiu del raïm, oferir una nova oferta formativa i aprofundir en el passat vinícola | Durant la presentació es té un record per a l'enòleg Àngel Garcia Petit, que n'havia estat un dels principals impulsors
Vinyes sobre sòls de llicorella, al Priorat.
Vinyes sobre sòls de llicorella, al Priorat. | Jordi Bes
Imatge il·lustrativa
Ara cal pensar en el futur, solidari, alegre, a l'aire lliure. "Sense vosaltres no hauríem superat aquests mesos", afegeix.
coronavirus
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Sole G Insua
La predisposició a la compra online, com molt s’especula, sembla que sí que ha arribat per quedar-se.
coronavirus
El consum de producte de proximitat ha de ser prioritari
El consum de producte de proximitat ha de ser prioritari | Pexels
Jordi Alcover
"Com mola anar al camp o a la costa a passar el dia des de la ciutat... Mola molt, oi? Però llavors tothom vol que tot estigui com un jardí" | Article d'opinió de Jordi Alcover de La Guia de Vins de Catalunya
Isabel Vidal, cap sectorial de la vinya i el vi de JARC
Isabel Vidal, cap sectorial de la vinya i el vi de JARC | Maria Rosa Ferré
Ramon Francàs
La greu crisi sanitària i econòmica del coronavirus Covid-19 sembla també haver ‘infectat’ de ple el món del vi català | La pandèmia ha fet emergir la solidaritat i l’enginy, però també ha fet aflorar que la situació no és per fer broma (ni mica) | Alguns cellers podrien quedar-se pel camí.
coronavirus
La proposta del portal enoturista.cat
La proposta del portal enoturista.cat | enoturista.cat
Ramon Francàs
Tancades les portes del món del vi, Ramon Francàs analitza algunes de les iniciatives per pal·liar la greu crisi sanitària.
Pàgina 1 de 4
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Laura Conde
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Imatge il·lustrativa
Juvé & Camps reforça així el seu compromís amb la restauració
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Anna Casabona, la representant de l'Associació Catalana de Sommeliers, ha arribat a la final i ha quedat tercera