Tot a punt per la 3a edició de la Wine Innovation Week

L'esdeveniment presentarà, del 3 al 5 d'abril, les principals novetats tecnològiques i les darreres tendències al món del vi

| 25/03/2024 a les 08:42h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Per aprendre'n, Wine Innovation Week
Imatge il·lustrativa
Els dies 3, 4 i 5 d’abril tindrà lloc la tercera setmana de la innovació en el sector vitivinícola de Catalunya. La Wine Innovation Week (WIW) està organitzada per INNOVI, amb la participació de nombroses empreses de la cadena de valor del sector vitivinícola.

Aquesta setmana té una vocació demostrativa i es podran conèixer les darreres innovacions en viticultura, enologia, màrqueting i comunicació. Concretament, aquesta tercera edició estarà centrada en les noves tendències tecnològiques, de consum i comunicació del sector vitivinícola.

Les jornades de la Wine Innovation Week són presencials i enguany es faran en tres punts del territori diferents: la primera jornada dedicada a la viticultura es farà a l’Empordà, la segona dedicada a l’enologia i la producció es farà al Penedès i l’última jornada dedicada a la comunicació a Sant Cugat del Vallès.

Programa de la Wine Innovation Week

La Wine Innovation Week es divideix en tres jornades temàtiques. La jornada inicial, centrada en la viticultura, començarà al celler La Vinyeta situat a l'Empordà. Durant aquesta jornada, Josep Serra, de La Vinyeta, il·lustrarà els desafiaments que comporta innovar des de la perspectiva d'un celler de mida reduïda. Posteriorment, es realitzaran demostracions de maquinària d'avantguarda a les vinyes del voltant del celler. El dinar tindrà lloc a les instal·lacions de La Vinyeta, seguit d'una visita al celler Perelada on es debatran els desafiaments actuals de la viticultura, com ara la sequera o la robotització. A més, Delfí Sanahuja, director tècnic de Perelada, exposarà els projectes innovadors d’aquest celler i els assistents podran gaudir d'una visita per les seves instal·lacions.

La segona jornada, que tindrà lloc el 4 d’abril al Penedès, es concentrarà en l'enologia i els processos de producció. En el decurs d'aquesta jornada, es realitzarà una visita a Castelo de Pedregosa per descobrir la seva innovadora envasadora en llauna, així com a l’INCAVI per conèixer de prop la multiplicadora de llevats autòctons. Paral·lelament, el Vinseum serà l'escenari de diverses demostracions d'innovació en el sector, incloent l'aplicació de la tecnologia blockchain i RFID per a una traçabilitat completa en la cadena de subministrament, així com l'ús de la microscòpia en xip per al control directe dels processos de fermentació vinícola. També es tractarà el paper dels clústers com a agents dinamitzadors de la innovació en el sector. La jornada s'enriquirà amb un dinar de networking al Vinseum, que donarà pas a una sessió de tast guiat de productes vinícoles innovadors.

La tercera jornada de la Wine Innovation Week, programada pel 5 d’abril, estarà dedicada a la comunicació i el màrqueting en el sector vitivinícola. Tindrà lloc a la seu de Banc Sabadell a Sant Cugat del Vallès. La primera intervenció serà de Laia González, responsable de comunicació de l'INCAVI, que exposarà sobre "Comunicant la riquesa vitivinícola de Catalunya: estratègies i oportunitats". Després, Jordi Camós, especialista en comunicació digital, oferirà una conferència sobre com la intel·ligència artificial i els algoritmes poden obrir noves oportunitats dins del sector, a més d'analitzar la influència digital. A continuació, Jordi Bertran de Xerigots exemplificarà com la comunicació digital pot ser un eix de comercialització eficaç.

La jornada comptarà també amb una taula rodona sota el títol "Com comunicarem el vi en el món actual?", amb la participació de la cuinera i comunicadora Ada Parellada, el periodista Jordi Bes, l’enòloga Montse Rosell, responsable dels vins desalcoholitzats de Familia Torres, i el Dr. Ramon Estruch, president de Fivin. Per culminar, es presentaran diversos casos d'èxit en comunicació, oferint un ric panorama sobre les millors pràctiques i les innovacions en la comunicació del vi.

Les jornades són gratuïtes per als socis d’INNOVI. El preu per als no socis d’una jornada és de 50€. Si es vol assistir a les tres jornades el preu és de 100€ (inclou coffee break i dinars).

Per inscriure’s a la Wine Innovation Week cal registrar-se al formulari del web www.wineinnovationweek.com.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Laura Conde
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Imatge il·lustrativa
Juvé & Camps reforça així el seu compromís amb la restauració
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Anna Casabona, la representant de l'Associació Catalana de Sommeliers, ha arribat a la final i ha quedat tercera