Nova identificació pels vins del Massís del Garraf

| 26/08/2010 a les 13:01h
Arxivat a: Actualitat
L’Associació de Viticultors del Massís del Garraf dóna a conèixer un distintiu per facilitar als consumidors la identificació dels vins d’aquesta zona costera.
Aquest consisteix en una corbata per col·locar en el coll de les ampolles, de manera que els compradors la identifiquin sense problemes. El nou element serà utilitzat en cellers, botigues especialitzades i establiments que ofereixen al públic venda de vi delimitats a tot el territori sobre el qual s’eleva el massís. L’objectiu d’aquesta acció és el reconeixement del territori del Massís del Garraf com a zona de producció vinícola en general.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

Molt i molt bé
Ricard, 27/08/2010 a les 15:13
+0
-0
Això sí que és enriquir-nos.
Un encert sens dubte.
Ànims !!


I la DO Penedés que en diu ?
Josep M., 29/08/2010 a les 12:27
+0
-0
Trobo la iniciativa molt bona i una bona manera d'anar fent cami en la direcció que volen anar els elaboradors de lmasis del Garraf, pero seria bo saber que en diu la DO Penedés.
S'ha avançat en les converses per tal d'aconseguir el reconeixement com a sub-zona ?
Quins son els problemes que hi ha per part de la DO ?
Quines condicions posen els elsboradors del Garraf i quines condiciona posa la DO ?

Cal avançar tambe en aquesta direcció, pero de moment enhorabona per l'iniciativa i endevant.
que complicat!
Ferran G., 30/08/2010 a les 14:17
+0
-0
La DO Penedès mai deixarà que es fagi una sub-zona. Els millors vins dels Penedès estàn al Garraf!!!
no entenc
Bea, 31/08/2010 a les 13:48
+0
-0
Em sembla una ximpleria que no existeixi encara una subzona Garraf (si fins i tot un reconegut sommelier ho va dir en el ViJazz!!)

Pel simple fet de ser en un Parc Natural, ja està marcada la diferència... més enllà de la forma d'elaboració i la qualitat...



In the right direction...
Amanda Tozer, 31/08/2010 a les 14:11
+0
-0
Tot i sent un objectiu difícil i complicat d'assolir, crec que és un pas positiu. Mitjançant aquest tipus d'accions, podrem començar a conscienciar al consumidor sobre el factor diferencial que aporten els vins del Garraf a més de donar aquests vins més visibilitat.

Enohrabona i seguim treballant!
D.O. Garraf?
Marcel, 31/08/2010 a les 17:00
+0
-0
Hola a tots,
jo no crec tant en una sub-zona Garraf dintre del Penedès. Crec que el que s´ha de conseguir és la D.O. Garraf, però això en aquests moments és més complicat.
Sens dubte, de cara al consumidor final serà important poder identificar amb aquest distintiu els vins procedents del Massis de Garraf.
El seu terreny, sorrenc, i amb composició molt més calcàrea que al Penedes, juntament amb el clima estictament mediterrà li confereixen aquestes notes, salines, florals i sens dubte identitaries.

Endavant Gàrraf.
Ni DO Garraf ni DO Penedes
Rafel Sala, 31/08/2010 a les 20:53
+0
-0
No crec que el fet d'estar dins una DO faci que els vins siguin més bons. Els vins els fan bons els que no espatllen el raim que ha produit la vinya.

La meva opinió és que cadascú sigui responsable del que fà i no s'amagui darrera d'una DO per fer passar gat per llebre. La lluita ha de ser conseguir que cada finca façi el seu ví sota la denominació de vi de la finca tal.

Les DO's no crec que garantitzin en cap cas la bondat d'un ví.

Crec que ens aniria molt més bé una mica més de critica seria dels vins que es fan tan al Garraf com al Penedés que no una DO especifica per els del Garraf.

Evidentment aixó és només la meva opinió i no té cap més importància que aixó

Salut
El coneixement és poder!
A.S.G, 01/09/2010 a les 09:15
+0
-0
M'agrada la idea.
Crec que s'ha de trencar la dinàmica de desconeixement de la majoria de la gent del Garraf. No pot ser que no coneguin els vins que es fan tan a prop seu.
Endavant!!! Aquest és un pas cap el canvi
Terruño
Miquel, 01/09/2010 a les 15:58
+1
-0
Historia, clima y suelo hacen singular el terruño del Massis del Garraf. Animo para las bodegas para que cada vendimia consigan sacar el máximo partido de su territorio.
Endavant!!!
Es bo
Carles, 01/09/2010 a les 17:02
+0
-0
Crec que es bo saber l'oringen del que consumin tant si es vi, llet, fruita, carn... si volem fer pais primer hem de consumir el que s'elabora a casa, fer consum de proximitat, tembe sol ser el mes ecologic.

Paseu un bon dia i sonrieu,
Un pas endavant!!
Joan, 01/09/2010 a les 21:53
+0
-0
Sóc un simple aficionat al món del vi, que aprofito el meu temps lliure per visitar zones vinícoles.

Felicitats als cellers del Garraf per la vostra feina, esteu tenint repercusió que els vostres vins es mereixen
Y el resto que?
Ignacio, 03/09/2010 a les 15:34
+0
-0
Hola señores,
que pasa con el resto de bodegas? Pueden conseguir este distintivo? O esta limitado a las de la asociacion de viticultores?
Viva el garraf!
No és dolent ser diferent
Roger del Garraf, 10/09/2010 a les 16:14
+0
-0
Crec que el Massís del Garraf és un terra únic i molt diferent de la resta del Penedès.
Si la DO Penedès no vol (o no deixa) diferenciar-los, malgrat ser diferents, està molt bé que algú ho faci!
I la DO Penedés que en diu ?
Roger del Garraf, 17/09/2010 a les 00:48
+0
-0
I la resposta de la DO Penedès? L'agrada l'idea de una sub-DO, o no? Ancara esperem...
I no diuen res?
Roger del Garraf, 29/11/2010 a les 12:47
+0
-0
Fa més d'un mes preguntava què pensa la DO Penedés de la sub-DO. Garraf... i no diuen res.
Ningú no l'ha preguntat directament encara?
i el limit?
Anònim, 01/12/2010 a les 19:47
+0
-0
Al massis del garraf si que es diferent en quan a terra- sòl, però dins el massís hi ha diferents sols (bàsicament garraf roig i calcari) tb penseu fer sub-zones, per cert on seperarieu el que és do garraf i el que no? Pq el massís compren tres comarques. Els cellers que no estan al massís són garraf, per exemple Can Ramon? Que esta al montgròs i no al massís del garraf encara que tingui moltes similituds, però clar tb té moltes similituds al Massís de l'Ordal i no es dira d.o garraf-ordal oi?
Considero personalment que a la sub-comarca del garraf es fan bons vins però també a l'alt i el baix penedès. I al Garraf tb se'n fan de dolents, o es ven el raim per fer-ne de dolent
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Laura Conde
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Imatge il·lustrativa
Juvé & Camps reforça així el seu compromís amb la restauració
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Anna Casabona, la representant de l'Associació Catalana de Sommeliers, ha arribat a la final i ha quedat tercera