Altos Ibéricos, el Rioja de Torres, reinventa la tradició

| 31/03/2014 a les 11:50h
Arxivat a: Vi destacat
El Rioja del Celler Torres, elegant i contemporani, premiat a Alimentaria en la modalitat de "Best Branding: Packaging"
El Rioja dels cellers Torres es vesteix de vermell intens, amb detalls daurats i petites perforacions en forma de rombe en l’etiqueta que l’embolcalla. Amb aquest look, que vol ser una reinterpretació de les etiquetes clàssiques dels vins de Rioja - les seves cantonades retallades formarien petits rombes si s’ajuntessin les etiquetes -, Altos Ibéricos arriba al mercat amb la vocació de convertir-se en un dels vins de referència de la denominació i l’acompanyant perfecte de les tapes i la cuina espanyola contemporània. 
 
El vi, 100% tempranillo, pren el seu nom de l’Alto Otero, un paratge de bellesa excepcional en el cor de La Rioja Alavesa, on Miguel Torres té el seu celler, i evoca al mateix temps la gastronomia de la península ibèrica, reconeguda a tot el món. El celler, amb una superfície de 25.000 m2, està situat als afores de l’històric municipi de Labastida, a 1.271 metres d’altitud, i va ser construït sota criteris de sostenibilitat i integració paisatgística. Compta amb panells solars, aerogeneradors verticals i una caldera de biomassa que cobreix el 50% de les necessitats energètiques del celler.
Sota la Denominació d’Origen Qualificada Rioja, Altos Ibéricos està elaborat amb raïms curosament seleccionats i una criança en barrica de roure americà i francès durant 12 mesos, afinat posteriorment amb un envelliment de 6 mesos en ampolla. El resultat és un vi d’excepcional qualitat que reflexa la personalitat de la regió en tot el seu esplendor. 
 
De color cirera picota, en nas té un intens aroma a flors blanques i fruits vermells i l’entrada en boca és fresca i vellutada, amb un recorregut llarg i especiat en el que s’expressa la finor i suavitat dels seus tanins. Un Rioja elegant i contemporani, perfecte per combinar amb les propostes culinàries més tradicionals i innovadores de la gastronomia espanyola. Sens dubte és amb les tapes, pinxos i pernil ibèric, i amb les carns vermelles, on aquest vi mostra el seu veritable caràcter.
 
Premi Best Pack 2014, en la modalitat de Best Branding: Packaging
El nou disseny d’Altos Ibéricos ha rebut el bronze en la modalitat ‘Best Branding: Packaging’ per a vins i begudes espirituoses dels Best Pack 2014, els únics premis que reconeixen la creativitat en el sector de l’alimentació i begudes que organitza Alimentaria, juntament amb Ediciones y Estudios, empresa editora de les publicacions IPMARK, Restauración News y DA Retail. 
Un jurat format per experts i professionals del màrqueting alimentari han sigut els encarregats de concedir un total de 70 premis repartits en nou modalitats, després de valorar les 223 peces inscrites en el certamen, que aquest any arriba a la seva 14ª edició. Totes les peces concursants estaran exposades durant la fira Alimentaria, del 31 de març al 3 d’abril, a Barcelona. L’entrega de premis tindrà lloc durant la celebració de la Nit Best Pack, el dia 2 d’abril, a l’Hotel Hesperia Tower de la ciutat comtal.  
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Laura Conde
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Imatge il·lustrativa
Juvé & Camps reforça així el seu compromís amb la restauració
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Anna Casabona, la representant de l'Associació Catalana de Sommeliers, ha arribat a la final i ha quedat tercera