El Grup Vallformosa i l’Agrupció d'Agricultors del Pla de Manlleu signen un conveni de col·laboració per potenciar la marca ‘+500’

| 29/07/2014 a les 19:00h
Arxivat a: Actualitat
Vallformosa elabora els seus productes amb algunes varietats de la zona +500 del Pla de Manlleu
Aquest dimarts, el Grup Vallformosa ha signat un conveni amb l’Agrupació d'Agricultors del Pla de Manlleu (AAPM) per potenciar la zona +500, una zona vitivinícola on s’obtenen productes de màxima qualitat pels vins i caves de Vallformosa. Aquesta zona està ubicada al Penedès Superior, a la vall de la riera de Marmellar. Les vinyes s'estenen per ambdues riberes i s'integren entre boscos de pi blanc fins arribar a vessants situats a 700 metres d'altura.
 
Amb aquest conveni de col·laboració, Vallformosa i l’AAPM treballaran conjuntament per defensar el paisatge, el medi ambient i la natura, alhora que també defensen una agricultura cada vegada més respectuosa amb l'entorn. Es cultiven les terres per aconseguir collites d'alta qualitat, utilitzant els sistemes i productes més adequats per fer una agricultura sostenible i garantir la traçabilitat. Les qualitats organolèptiques d'aquests raïms es veuen reflectides en els vins i caves Vallformosa que s'elaboren amb aquestes veremes de la zona +500.
 
Arran dels contractes de compra-venda de raïm entre Vallformosa i diferents viticultors de la zona, es va iniciar aquesta línia de col·laboració que ha de revaloritzar i potenciar el coneixement de la ZONA +500 com a una regió vitivinícola singular i d’alta qualitat i, a la vegada, recolzar la difusió, promoció i venda dels productes que Vallformosa elabora amb els raïms procedents d’aquest indret. Per potenciar la zona +500, s’organitzaran visites guiades i experiencials a clients i convidats de Vallformosa i s’instal·laran rètols identificatius a les vinyes que produeixen raïm per Vallformosa. Finalment, en algunes ampolles de cava de Vallformosa se’ls hi afegirà el logotip de la marca +500 i una breu descripció de la zona i les seves particularitats. De fet, algunes d’aquestes particularitats d’aquestes vinyes de més de 500 metres sobre el nivell del mar és que el diferencial tèrmic dia-nit a l'estiu sigui prou ample com per aconseguir una maduració més lenta del raïm, el que proporciona al fruit més aromes, sabors i colors. Els tècnics de Vallformosa treballen de manera directa amb els viticultors per fer el seguiment i control durant tot l'any de les vinyes i la seva terra.
 
La Presidenta de Vallformosa, Queta Domènech; el Director General de Vallformosa, Vicenç Vidal; i el President de l’AAPM,  Kiko Figueras, han signat aquest dimarts al Vinseum de Vilafranca del Penedès, el conveni de col·laboració per potenciar la marca +500 RAÏM D’ALÇADA.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Laura Conde
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Imatge il·lustrativa
Juvé & Camps reforça així el seu compromís amb la restauració
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Anna Casabona, la representant de l'Associació Catalana de Sommeliers, ha arribat a la final i ha quedat tercera