Entrevista a Isabelle Brunet, sommelier del Monvínic

| 22/09/2014 a les 16:40h
Arxivat a: Entrevistes
Després d'un temps en un projecte personal la Isabelle torna a Monvínic. Conversem amb ella per saber més sobre els seus projectes i sobre Monvínic
Després de portar la codirecció de Monvínic amb César Cánovas ho vas deixar uns mesos per un projecte personal ... ens pots donar més pistes? 
Sí, volia dur a terme un projecte personal i professional a França, el meu país d'origen. El projecte consistia en obrir un restaurant en un celler. Al final vaig treballar en altres projectes col·laborant en sopars i esdeveniments a diferents restaurants. 
 
Què canvia més la teva trajectòria professional... La nominació al premi millor sommelier 2013? Treballar a El Bulli? Treballar al Ritz de Londres? 
 
Tots els llocs canvien la teva trajectòria i aprens a tots ells. En el meu currículum també hi ha restaurants que no tenen estrella i pots millorar molt en llocs humils. D'El Bulli em va fascinar l'energia i la creativitat, la bogeria de plats. M'il·lusionava veure l'equip gaudint. Era com un show, un espectacle. Al Ritz vaig poder educar el meu paladar. Vaig tenir l'oportunitat de tastar vins menys accessibles per al gran públic, encara que després al carrer provava tota mena de vins per completar la meva formació. 

Tenen els sommeliers el prestigi que els correspon? 
Sí, el valor d'un sommelier és la humilitat. Després, el respecte s'aconsegueix per si mateix. El gran públic coneix més als cuiners, són més mediàtics, encara que també hi ha perfils de sommeliers que volen ser mediàtics i sortir a les revistes. A mi no m'afecta gaire, no ho considero una competició. Es tracta de fer bé la teva feina. Els sommeliers som missatgers del vi, nosaltres no fem vins.
 
Què fan bé les bodegues catalanes i què no? 
El futur és treballar amb ceps autòctons i molts cellers catalans estan fent-ho molt bé plantant xarel·lo o sumoll. Potser alguns productors han treballat massa amb raïms francesos com el chardonnay o el cabernet sauvignon. Un altre problema és que a les cartes catalanes no hi ha prou vins catalans. Falta vendre més l'autenticitat, la marca catalana. 
 
Un vi català que t'hagi sorprès últimament? 
La setmana passada vaig provar un vi blanc Costers del Segre fet amb xarel·lo i garnatxa blanca. Les seves vinyes tenen més de 100 anys i només han pogut fer 80 ampolles. És un blanc de muntanya fresc, equilibrat, profund, amb persistència ... Un vi ben fet. 
 
I un escumós? 
Recaredo Turó d'en Mota. És un cava de finca fet amb xarel·lo amb molt d'encant. És una vinya de ceps que transmet molta pau en el vi, ha agafat molt del seu entorn proper a Montserrat. És profund, complex, amb una criança de 10 anys sobre lies i amb molts matisos. T'emociona i et toca els sentits. 
 
Què esperes de la nova etapa a Monvínic? 
Espero acompanyar la metamorfosi de fons i forma dels espais de Monvínic. No és un canvi radical, és una altra etapa. L'esperit segueix sent el mateix: que la gent es trobi a gust i que gaudeixi del vi i del menjar. Al final és això. Vull que hi hagi una bona sintonia i que això repercuteixi en el client i el servei.Y que beguin més vi. 
 
Algun projecte de Monvínic puguis avançar? 
Sí. El 2 d'octubre inaugurarem Monvínic Store, una botiga online on podran comprar vi clients de tot el món. Hem fet una selecció de cellers de noves generacions, vins divertits, ecològics ... És un estoc diferent del que pots venir a tastar a Monvínic in situ, encara que hi haurà vins de Monvínic Store al restaurant.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

Autenticitat
Manel Duran, 26/09/2014 a les 15:39
+0
-0
Te raó la Sra. Brunet quan demana més autenticitat. Quan hi hagin menys imitacions de vins francesos hi haurà mes vins catalans als restaurants
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Laura Conde
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Imatge il·lustrativa
Juvé & Camps reforça així el seu compromís amb la restauració
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Anna Casabona, la representant de l'Associació Catalana de Sommeliers, ha arribat a la final i ha quedat tercera