Raimat celebra els seus 100 anys

| 02/10/2014 a les 21:01h
Arxivat a: Cellers
Raimat celebra el seu centenari amb una visita a les vinyes de chardonnay que han vist néixer el seu nou Raimat 100 y amb un posterior dinar al nou museu del celler.
 
L'any 1914 Manuel Raventós va comprar 3.200 hectàrees d'un dels terrenys més àrids i pedregosos de Catalunya i al 1917 feien la primera verema. 100 anys després de l'adquisició dels terrenys, el projecte de la família Raventós exporta ja a més de 30 països de tots els continents icluida Nova Zelanda. Amb una de les extensions més grans de vinya d'Europa pel que fa al raïm chardonnay, el seu vinyer és de producció certificada com a Viticultura Integrada, i una part d'ella cortificada com a ecològica.

També destaca el seu celler amb la tecnologia més avançada, i és per aquest motiu que funciona com a centre pilot per a fer pràctiques enològiques pel Grup Codorníu.

Fonamenten el projecte Raimat en la sostenibilitat, i comenten que van ser dels primers en intervenir el mínim possible en la terra i en els seus elements a l'hora de fer un vi deixant que les herbes i la fauna del sòl s'expressin lliurement.

Per a celebrar el seu centenari, el celler ha creat el Raimat 100. Un vi que hem pogut tastar a peu de vinya els assistents a la festa de celebració; premsa, distribuïdors, botiguers... El Raimat 100 està fet amb les millors parceles de chardonnay (55%) i de xarel·lo (45%). Un vi exclusiu (només hi ha 603 ampolles), de guarda, que millorarà de ben segur amb el temps, i que és producte de centenars de microvinificacions i assajos. Sortirà al mercat el primer semestre del 2015 i només es podrà trobar al celler i en algún establiment escollit.

Una de les novetats del celler d'enguany és una sala-museu fotogràfic del centenari, un recorregut visual pels moments més emblemàtics del celler, amb l'objectiu de millorar el seu circuit de visites enoturístiques. Raimat espera el doble de visitants al celler per l'any vinent.

EL celler té com a objectius principals pel 2015 créixer i internacionalitzar-se més i millor. Tot i que les vendes a l'Estat Espanyol suposen el 70%, esperen millorar els números tant als mercats nacionals com internacionals. Raimat va tancar l'ultim any fiscal amb una facturació de 14,3 milions d'euros.

La presidenta del Grup, Mar raventós, ha agraït l'assistència als assistents i ha tingut unes paraules per totes les generacions de la família que han fet possible aquest projecte de la DO Costers de Segre.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Anna Casabona, la representant de l'Associació Catalana de Sommeliers, ha arribat a la final i ha quedat tercera
Imatge il·lustrativa
La DO Cava ha posat en marxa una Provisió de Garantia Qualitativa
Imatge il·lustrativa
Mundus Vini Non-Alcoholic 2024 atorga 4 medalles d'or, 3 de plata i 2 "Best of Show" als vins desalcoholitzats del celler