L’Escola d’Enoturisme de Catalunya ja és una realitat

| 08/10/2014 a les 09:56h
Arxivat a: Per aprendre'n
La jornada inaugural serà el 3 de novembre i la formació s’iniciarà aquest octubre
El dilluns 3 de novembre s’inaugurarà l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, que s’ubicarà a l’edifici Escavi i que neix com a iniciativa conjunta del sector de l’enoturisme i de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.
El seu propòsit és formar els professionals del sector i impulsar l’expansió de les activitats turístiques que aportin un valor afegit al sector vitivinícola i una especialització basada en experiències en el sector turístic català.
 
L’oferta formativa tindrà un caràcter integrador, ja que anirà dirigida tant a la formació inicial, en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament, com a la formació ocupacional per reciclar els professionals en atur, amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya. També, i de forma principal, donarà formació continuada als professionals en actiu, al costat de les entitats professionals i representatives del sector.
 
L’Escola d’Enoturisme de Catalunya tindrà la seu a Vilafranca del Penedès, tot i que estendrà les seves activitats per tot Catalunya, en col·laboració amb els gremis d’hostaleria i de les Denominacions d’Origen.
Els primers cursos s’iniciaran ja aquests mesos d’octubre i novembre, en una acció conjunta amb Ruralcat, per promoure la internacionalització dels allotjaments rurals de Catalunya amb el suport de la Diputació de Barcelona.
 
To vi or not to vi: reptes de l’enoturisme
Prèviament a la inauguració de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, el mateix dia 3 de novembre a la tarda es durà a terme el primer Seminari Internacional d’Enoturisme amb la jornada “To vi or not to vi: reptes de l’enoturisme”. La jornada té l’objectiu de promoure un debat entre els professionals del sector, amb una visió transversal, innovadora i creativa que permeti generar experiències vitals atractives per a un ampli públic. Comptarà amb la participació de ponents d’alt nivell com Tim Clarke, soci-fundador d’Arblaster & Clarke (www.winetours.com); Eduardo Serrano, d’ESM y Asociados, consultoria estratègica en turisme (www.thewinestorming.com); Cristina Pagès, events manager d’Epson Iberica; Aratz Mendieta, sommelier de Marqués de Murrieta; Jordi Puig, conseller delegat de We Barcelona, i l’escriptora i wine lover Empar Moliner.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Anna Casabona, la representant de l'Associació Catalana de Sommeliers, ha arribat a la final i ha quedat tercera
Imatge il·lustrativa
La DO Cava ha posat en marxa una Provisió de Garantia Qualitativa
Imatge il·lustrativa
Mundus Vini Non-Alcoholic 2024 atorga 4 medalles d'or, 3 de plata i 2 "Best of Show" als vins desalcoholitzats del celler