Segons el consell regulador, la verema al Penedès s’ha caracteritzat per una primavera seca, un estiu suau i durant els mesos de setembre i octubre pluges i humitat.
La disminució de la quantitat total de raïm abans esmentada, ve deguda a la primavera seca viscuda, la qual va fer que la sortida de raïm fos un 3-5 % inferior a l’any anterior.
La disminució de la quantitat total de raïm abans esmentada, ve deguda a la primavera seca viscuda, la qual va fer que la sortida de raïm fos un 3-5 % inferior a l’any anterior.
Pel que fa a la maduració, ens trobem que ha estat més ràpida que l’any passat degut a les condicions climatològiques patides tan a la primavera com a l’estiu.
La varietat de raïm més primerenca va ser el Chardonnay i el Pinot noir, les quals es van començar a collir la setmana del 10 d’agost. El Macabeu, la setmana del 25 d’agost.
La verema ha estat complicada i s'han hagut de seleccionar més acuradament els raïms ja a les pròpies vinyes.