Dilluns passat va tenir lloc a l’Hotel Neri de Barcelona un tast dels vins de finca de Catalunya dins del Cicle Hotels amb DO. Era la primera vegada que es reunien tots els vins de finca de Catalunya en un mateix tast, amb el luxe de tastar-los amb els seus elaboradors.
Conduit per en Jordi Bort, Director General de l’INCAVI de la Generalitat de Catalunya, es van poder tastar en companyia dels seus elaboradors, Mireia Torres en representació del celler Jean León, Albert Costa en representació del celler Vall Llach i René Barbier en representació del celler Clos Mogador.
Els vins tastats van ser:
Els vins tastats van ser:
Del celler Jean Leon:
- Jean Leon Vinya Gigi Chardonnay 2013 (únic vi de finca blanc que hi ha a Catalunya).
- Jean Leon Vinya La Scala Cabernet Sauvignon 2003
Del celler Vall Llach:
- Vall Llach Mas de la Rosa 2010
- Porrera Vi de Vila 2010 (es va tastar tot i no ser Vi de Finca)
Del celler Clos Mogador:
- Clos Mogador 2012
Durant el tast es va desvetllar que properament es qualificaran 4 vins més de Finca de la DO Pla de Bages, de la DO Montsant, de la DO Terra Alta i de la DO Penedès.
Recordem que per ser qualificat com a Vi de Finca s'han de complir uns requisits mínims molt exigents; un mínim de 10 anys d'elaboració del vi, reconeixement tant nacional com internacional i rendiments un 15% inferiors als rendiments promig de les DOs.
Actualment només hi ha 80 hectàrees a Catalunya qualificades per fer Vins de Finca.