Tast conjunt de tots els Vins de Finca de Catalunya

| 15/10/2014 a les 09:51h
Arxivat a: Vins
El passat dilluns es van poder tastar tots els Vins de Finca catalans, dels cellers Jean Leon, Vall Llach i Clos Mogador, dins el cicle Vins amb DO
Dilluns passat va tenir lloc a l’Hotel Neri de Barcelona un tast dels vins de finca de Catalunya dins del Cicle Hotels amb DO. Era la primera vegada que es reunien tots els vins de finca de Catalunya en un mateix tast, amb el luxe de tastar-los amb els seus elaboradors.
 
Conduit per en Jordi Bort, Director General de l’INCAVI de la Generalitat de Catalunya, es van poder tastar en companyia dels seus elaboradors, Mireia Torres en representació del celler Jean León, Albert Costa en representació del celler Vall Llach i René Barbier en representació del celler Clos Mogador.

Els vins tastats van ser:
Del celler Jean Leon:
- Jean Leon Vinya Gigi Chardonnay 2013 (únic vi de finca blanc que hi ha a Catalunya).
- Jean Leon Vinya La Scala Cabernet Sauvignon 2003
 
Del celler Vall Llach:
- Vall Llach Mas de la Rosa 2010
- Porrera Vi de Vila 2010 (es va tastar tot i no ser Vi de Finca)
 
Del celler Clos Mogador:
- Clos Mogador 2012
 
Durant el tast es va desvetllar que properament es qualificaran 4 vins més de Finca de la DO Pla de Bages, de la DO Montsant, de la DO Terra Alta i de la DO Penedès.

Recordem que per ser qualificat com a Vi de Finca s'han de complir uns requisits mínims molt exigents; un mínim de 10 anys d'elaboració del vi, reconeixement tant nacional com internacional i rendiments un 15% inferiors als rendiments promig de les DOs.

Actualment només hi ha 80 hectàrees a Catalunya qualificades per fer Vins de Finca.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Laura Conde
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Imatge il·lustrativa
Juvé & Camps reforça així el seu compromís amb la restauració
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Anna Casabona, la representant de l'Associació Catalana de Sommeliers, ha arribat a la final i ha quedat tercera