Joan Roca i Quique Dacosta
En aquesta edició, han participat a Mercat de Mercats 40 xefs de restaurants de tot el país que sumen 17 estrelles Michelin, quaranta parades de mercats de tot Barcelona, 30 productors de proximitat, 8 forners artesans i 14 bars i restaurants de Barcelona, que han ofert una de les seves millors tapes o platets elaborats amb producte de mercat.
En aquesta edició, han participat a Mercat de Mercats 40 xefs de restaurants de tot el país que sumen 17 estrelles Michelin, quaranta parades de mercats de tot Barcelona, 30 productors de proximitat, 8 forners artesans i 14 bars i restaurants de Barcelona, que han ofert una de les seves millors tapes o platets elaborats amb producte de mercat.
265.000 persones han visitat la fira (5.000 més que l’any passat), més de 3.900 han assistit a algun dels 33 showcookings gratuïts sobre cuina de territori i prop d’un miler han participat en les 18 presentacions i tastos de vins, caves i combinats que s’han fet a l’espai Celler del Sumiller.
Vè aniversari de la festa de la gastronomia i el producte
Mercat de Mercats compleix cinc edicions, consolidada com la gran festa de la gastronomia i el producte. Pel regidor de Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, Raimond Blasi, “ l a fira ha tornat a ser un èxit perquè reuneix en un sol lloc els millors productes i la millor cuina de mercat, reflectint l’altíssima qualitat de l’oferta dels mercats de la ciutat ”. Roser Torras, directora de Grup Gsr, empresa productora de l’event, també ha valorat la cinquena edició de la fira com “ un gran èxit que reflecteix l’altíssim nivell de la nostra gastronomia i el creixent interès per la cuina ”. Organitzat per l’Institut Municipal de Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, l’ objectiu de Mercat de Mercats és portar el millor dels mercats municipals al carrer i reivindicar la qualitat dels seus productes i les seves cuines.