El Celler Cooperatiu d’Artés ret homenatge al tècnic Lluís Guitart amb un nou cava

| 11/11/2014 a les 09:14h
Arxivat a: Vins
El proper 16 de novembre el Celler Cooperatiu d’Artés presentarà un nou cava, que surt a la venta amb una tirada especial de 1.900 ampolles.
Segons comenten els seus creadors, no és un cava com qualsevol altre, on varia el cupatge, els mesos d’envelliment o el licor d’expedició, sinó que va més enllà. Està elaborat pensant en  les fórmules que va utilitzar el tècnic de la cooperativa durant els anys 40, el Sr. Lluís Guitart i Fons.
 
Recuperant les seves llibretes, fórmules i proves, el Celler Cooperatiu d’Artés, va elaborar un cava l’any 2011 que veurà la llum aquest Nadal.
 
El Sr. Lluís Guitart no va poder veure com el Celler Cooperatiu d’Artés,a l’any 1949 ,es convertia en la primera cooperativa a l’estat espanyol a fer cava degut a la seva prematura mort, però si que estaria orgullós de comprovar que la seva bona feina i la llavor que havia sembrat tingué continuïtat. Els diferents tècnics que van anar passant al llarg dels anys seguiren treballant i innovant per arribar a fer caves honestos i de qualitat.
 
Així doncs, el nou cava Lluis Guitart és un  reserva brut nature amb un estil molt suau i delicat que transmet en cada glop un tros de la seva història.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Laura Conde
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Imatge il·lustrativa
Juvé & Camps reforça així el seu compromís amb la restauració
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Anna Casabona, la representant de l'Associació Catalana de Sommeliers, ha arribat a la final i ha quedat tercera