Més de 90 cellers amb una puntuació de 9,5 o més han protagonitzat la inauguració de la Festa de la Guia de Vins de Catalunya 2015 a la Sala Bling-Bling (C/ Tuset 8-10) de Barcelona, amb una gala de lliurament de premis presidida pel Director General de l’INCAVI, Jordi Bort.
Els vins guardonats en aquesta edició de la Guia de Vins de Catalunya són:
Els vins guardonats en aquesta edició de la Guia de Vins de Catalunya són:
- Millor vi negre Vi d’una sola bóta del celler Scala Dei. DOQ Priorat, també guardonat com a Millor vi de la Guia de vins 2015.
- Millor vi blanc DeCalpino del celler Mas de l’Abundància. DO Montsant empatat per puntuació amb Nunci Abocat del Celler Mas de les Pareres. DOQ Priorat
- Millor vi rosat Vinya del Metge Celler d’en Guilla DO Empordà, guardonat com a millor vi rosat per segon any consecutiu.
- Millor vi rosat Vinya del Metge Celler d’en Guilla DO Empordà, guardonat com a millor vi rosat per segon any consecutiu.
- Millor cava Mestres Mas Via Brut Reserva de celler Mestres.DO Cava
- Millor vi dolç Mas Estela Vi Dolç Natural Ranci del celler Mas Estela. DO Empordà
També s’han guardonat alguns cellers per premiar la seva feina al llarg dels darrers anys i incentivar als cellers a seguir treballant i innovant. Els premis han estat:
- Territori: Carles Andreu. Com introductor del trepat vinificat com vi negre. Ha besdevingut l’arrel per a un tipus de vi amb el qual la DO Conca de Barberà ha generat un discurs de tipicitat i origen.
- Trajectòria: Freixenet. Pels cent anys dedicat a l’elaboració de cava.
- Futur: Vinyes de l’Albà per la seva projecció i aposta per la tipicitat
Com a novetat d’enguany, el dinar pels expositors i per a la premsa ha estat un menú elaborat amb productes de les Denominacions d’Origen Protegides (DOP) i Indicacions Geogràfiques (IGP) que conformen la Federació Catalana DOP-IGP, en una acció de reivindicació i divulgació conjunta del producte propi: una completa imatge dels diferents productes de qualitat que s’elaboren als nostre país.