Es presenta La Guia de Vins de Catalunya amb un showroom de 90 cellers

| 24/11/2014 a les 16:54h
Arxivat a: Actualitat
Vi d’una sola bóta del celler Scala Dei, DeCalpino del celler Mas de l’Abundància, Vinya del Metge Celler d’en Guilla, Mestres Mas Via Brut Reserva i Mas Estela Vi Dolç Natural Ranci son els vins guanyadors
Més de 90 cellers amb una puntuació de 9,5 o més han protagonitzat la inauguració de la Festa de la Guia de Vins de Catalunya 2015 a la Sala Bling-Bling (C/ Tuset 8-10) de Barcelona, amb una gala de lliurament de premis presidida pel Director General de l’INCAVI, Jordi Bort.



Els vins guardonats en aquesta edició de la Guia de Vins de Catalunya són:
- Millor vi negre Vi d’una sola bóta del celler Scala Dei. DOQ Priorat, també guardonat com a Millor vi de la Guia de vins 2015.
- Millor vi blanc DeCalpino del celler Mas de l’Abundància. DO Montsant empatat per puntuació amb Nunci Abocat del Celler Mas de les Pareres. DOQ Priorat
- Millor vi rosat Vinya del Metge Celler d’en Guilla DO Empordà, guardonat com a millor vi rosat per segon any consecutiu.
- Millor cava Mestres Mas Via Brut Reserva de celler Mestres.DO Cava
- Millor vi dolç Mas Estela Vi Dolç Natural Ranci del celler Mas Estela. DO Empordà 

També s’han guardonat alguns cellers per premiar la seva feina al llarg dels darrers anys i incentivar als cellers a seguir treballant i innovant. Els premis han estat:
- Territori: Carles Andreu. Com introductor del trepat vinificat com vi negre. Ha besdevingut l’arrel per a un tipus de vi amb el qual la DO Conca de Barberà ha generat un discurs de tipicitat i origen.
- Trajectòria: Freixenet. Pels cent anys dedicat a l’elaboració de cava.
- Futur: Vinyes de l’Albà per la seva projecció i aposta per la tipicitat
 
Com a novetat d’enguany, el dinar pels expositors i per a la premsa ha estat un menú elaborat amb productes de les Denominacions d’Origen Protegides (DOP) i Indicacions Geogràfiques (IGP) que conformen la Federació Catalana DOP-IGP, en una acció de reivindicació i divulgació conjunta del producte propi: una completa imatge dels diferents productes de qualitat que s’elaboren als nostre país.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Laura Conde
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Imatge il·lustrativa
Juvé & Camps reforça així el seu compromís amb la restauració
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Anna Casabona, la representant de l'Associació Catalana de Sommeliers, ha arribat a la final i ha quedat tercera