O BY i prou: junts, l’u i el tres formen la be. L’última aventura del coc terrassenc Carles Tejedor , etern ex del santuari Via Veneto i profeta de l’oli. Arriscada. Franca. L’emprèn amb el jugador de bàsquet lituà Šarūnas Jasikevičius, Saras -el 13-, i amb Txema Martínez. Esquivada la paperassa que en demorava l’obertura i que n’ha forçat un llançament tímid -i la manca de gas-, respira: “ Aquest 2014 serà el nostre”. Promet i compleix tota “una altra manera de menjar i beure”: un viatge lúdic i adrenalínic amb 13 parades (tapes) que sorprenen i combinen tradicions. Sense ganivet, però amb seny i austeritat. Entre l’exotisme asiàtic i la tapa castissa. Un altre tapòdrom modernet? No!
Deixem-nos d’històries: “La cuina és bona o dolenta”. La seva és de la primera mena, però això ho demostra, no ho diu. “Coses molt fresques, dinàmiques, divertides” -eficaces- d’una carta que no s’està quieta, amb “productes molt de mercat” i “sabors que coneix tothom”, validen que es tracta, efectivament, de “l’última tendència en restauració". A la barra que assetja la cuina exhibicionista, o a les tauletes, “gent des de molt gran fins a molt jove”: “No vull que la gent s’adapti a mi; jo em vull adaptar a la gent”. Calceu-vos: “Hi haurà gent que voldrà gastronomia i hi haurà gent que no voldrà gastronomia”. Al menjador privat, potser, alguna cara d’algun club blaugrana. Potser, només.
Preu: Menús: De 25 a 60 €.
Adreça: Avenir, 63. Barcelona (Galvany)
Web: by13bcn.com . facebook.com/13PlayingBcn. @BY13BCN.
Telèfon: 93 624 24 83 i 662 90 56 42.
Horari: Obert de dl. a dv. de 17 a 2 h, i els ds. de 17 a 3 h.