Torres creix un 5% en valor el 2014

| 10/02/2015 a les 20:21h
Arxivat a: Cellers
Cellers Torres recupera la tendència de creixement i eleva un 5% la facturació el 2014. La companyia vitivinícola inverteix 15 milions d’euros en les seves instal·lacions i actuacions mediambientals
Celler Waltraud de Torres

Cellers Torres
creix un 5% en valor el 2014 en comparació amb l’any anterior i assoleix els 240 milions d’euros. La companyia vitivinícola familiar, que enguany fa 145 anys de la seva fundació, reprèn així la tendència de creixement que venia experimentant des del 2009, tot i l’estancament registrat el 2013, i que li ha permès elevar la facturació un 30% en cinc anys.
 
Segons Miguel Torres Maczassek , director general de Cellers Torres, “ el 2014 ha estat un bon any tant a nivell nacional com internacional. A Espanya hem crescut sobretot gràcies a dos factors: per una banda, a l’impuls de l’hostaleria i la restauració, on hem venut un 9% més que el 2013, i per l’altra, a l’augment de les vendes a Canàries, on la bona temporada turística ha contribuït a l’increment del 10% de facturació de la nostra filial a l’arxipèlag ”.
 
Els bons resultats estan recolzats també pel creixement de les filials internacionals. Destaca Torres China , que continua sent la primera filial de la companyia en facturació, superant els 27 milions d’euros el 2014, un 7% més que en el 2013, tot i les mesures d’austeritat del govern xinès. La segueix Miguel Torres Chile , filial productora des del 1979, que ha augmentat un 5% la facturació en euros el 2014, amb una xifra de vendes pròxima als 20 milions d’euros, tot i la clara depreciació de la moneda local. Cal remarcar també el creixement del 9% de la distribuïdora del Brasil, Devinum , que des de fa un any és 100% propietat de Torres, així com de Torres Import , la companyia dedicada a la distribució de productes gourmet, que ha facturat el 2014 un 14% més que el 2013.
 
Torres compta amb unes 2000 Ha de vinyes pròpies a l'Estat espanyol, 400 a Xile i 32 a Califòrnia i comercialitza més de 50 marques de vins catalans i espanyols – emparats sota 8 denominacions d’origen diferents-, xilens i californians, a més de brandis i altres destil·lats, que ven a 150 països. L’exportació representa el 70% de la seva facturació. Els principals mercats d’exportació el 2014 han estat Mèxic, el Regne Unit, els Països Baixos, Lituània, Alemanya, el Canadà, Rússia, Irlanda i els països nòrdics, tot i que al 2015 comencen a prendre major impuls països com els Estats Units, Holanda i el Japó, on Torres ha realitzat recentment canvis d’importador.
 
Torres inverteix 15 milions d’euros el 2014
El 2014, Torres ha realitzat inversions per valor de 15 milions d’euros, duplicant la xifra de l’any anterior. Aquest pressupost ha estat destinat principalment a l’adquisició del celler de Lurton a Rueda, on ja elaborava el seu verdejo Verdeo ; a la compra del 50% del capital de Devinum a la família Pescarmona, convertint-se en l’únic accionista de la distribuïdora brasilera, i en la millora d’instal·lacions com la compra de bótes i d’una màquina per millorar el procés de desalcoholització de Natureo , el seu vi sense alcohol. També ha adequat el celler ubicat a Santa Maria d’Agulladolç, a prop de Mediona, a l’Alt Penedès, on s’està fent l’envelliment del cava que veurà la llum el 2016, un projecte que lidera Mireia Torres , cinquena generació.
 
La companyia continua ferma en el seu compromís mediambiental, invertint en el programa Torres & Earth que va posar en marxa el 2008 per minimitzar els efectes del canvi climàtic Les inversions realitzades fins ara  li han permès reduir un 10% les emissions de CO2 per ampolla. Concretament, el 2014, Torres ha adquirit la caldera de biomassa del seu celler de Pacs del Penedès que llogava des del 2012 i  amb la que redueix el consum elèctric en un 10% i el de gas en un 80%. També ha instal·lat un sistema per a la reutilització d’aigües residuals, que li permetrà consumir un 40% menys d’aigua.
 
Per fer front als desafiaments del canvi climàtic, Torres ha adquirit 230 hectàrees a la Vall d’Itata, al sud de Xile, a prop de la ciutat de Chillán, per plantar en un futur varietats negres. A Espanya, la companyia té vinyes a Tremp, a 950 metres d’altitud, i terres a Benabarre, al Pirineu Aragonès, a 1.200 metres.
 
Compromesos amb la societat
Cellers Torres, a través de la seva fundació, ha col·laborat en diversos projectes socials el 2014, entre els que destaca la construcció d’una casa d’acollida a la ciutat mexicana de Guadalajara, amb una aportació de 275.000 euros. Des del 2001, la Fundació Miguel Torres, que presideix Waltraud Maczassek -esposa de l’actual president-, orienta les seves ajudes a projectes destinats a la protecció de la infància impulsats per organitzacions públiques i privades a tot el món, aportant una mitjana anual de 200.000 euros l’any. El compromís social de l’empresa també es dirigeix cap als seus col·laboradors i es reflexa, per exemple, en les aportacions anuals de prop d’un milió d’euros que realitza Torres al pla de pensions dels seus treballadors a Espanya, i en matèria de formació, amb un pressupost de 200.000 euros l’any.
 
Créixer en valor, objectiu per al 2015
Miguel Torres Maczassek, director general de Torres i cinquena generació, es mostra molt satisfet, no només amb els resultats obtinguts el 2014 sinó també amb els premis i reconeixements que tant l’empresa com els seus vins i brandis han rebut al llarg de l’any. D’especial rellevància és la distinció com a marca de vins més admirada del món, atorgada per la revista britànica, Drinks International, i les excel·lents puntuacions que els vins més emblemàtics de Torres han obtingut a les guies vinícoles de referència.
 
El nostre objectiu per al 2015 i en endavant és créixer en valor més que en volum, concentrant els nostres esforços en continuar elaborant vins que reflecteixin la personalitat de cada vinya .”, comenta Miguel Torres. I afegeix: “ Continuarem invertint per adaptar els nostres processos al canvi climàtic. Volem demostrar que és possible elaborar vins que respectin més el medi ambient ”.
 
Torres, que compta amb 1.300 col·laboradors a tot el món, destina anualment 2 milions d’euros en investigació i desenvolupament, en múltiples projectes com per exemple la recuperació de varietats autòctones ancestrals, que va posar en marxa el president Miguel A. Torres fa més de trenta anys. La companyia també reinverteix el 95% dels seus beneficis cada any per continuar sent una empresa familiar, independent i autofinançada, i un referent del vi espanyol de qualitat al món.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Anna Casabona, la representant de l'Associació Catalana de Sommeliers, ha arribat a la final i ha quedat tercera
Imatge il·lustrativa
La DO Cava ha posat en marxa una Provisió de Garantia Qualitativa
Imatge il·lustrativa
Mundus Vini Non-Alcoholic 2024 atorga 4 medalles d'or, 3 de plata i 2 "Best of Show" als vins desalcoholitzats del celler