Resultats econòmics del Consell Regulador del Cava

| 10/03/2015 a les 17:20h
Arxivat a: Mercats
Bons números per al cava a l'Estat Espanyol que creix en 6 milions d'ampolles. Les exportacions retrocedeixen a la Unió Europea (-5.3%) però guanyen mercat a països tercers.
L’excel·lent resultat del mercat interior amb un creixement de més de 6 milions d’ampolles (7,54%) se suma a la tendència positiva en els països tercers (2,36%).

Sembla doncs que el boicot a les bombolles catalanes ja es va esmorteint. El Cava creix al mercat interior després d’anys de retrocés, situant les ventes en 87,6 milions d’ampolles. En aquesta línia, és important destacar la forta recuperació del segment de l’hostaleria amb un creixement del 9,3%. Cal destacar que aquest segment és on el consum es decanta més pels Caves Premium (Gran Reserva).
 

Excel·lent tendència de creixement del mercat interior (7,54%) i dels països tercers (2,36%)

 
Les expedicions a països tercers, que ja arriben a 115 països, mantenen la tendència positiva i es situen en 43,1 milions d’ampolles. Aquesta xifra suposa el 27,8% del total exportat essent un 2,36% més que al 2013 arribant, a més, a un creixement interanual del 8,8% des de l’inici de segle. 

Les expedicions a la Unió Europea segueixen liderant l’exportació de Cava amb un total de 111,6 milions d’ampolles. Aquesta xifra representa el 72% del total de Cava exportat. Al 2014 s’ha experimentat un retrocés del 5,3% protagonitzat en gran mesura pel mercat alemany, que ha caigut un 24%, tot i que continua essent el primer destí de les expedicions de Cava amb 30,5 milions d’ampolles. La segona posició al rànking de països exportadors és Bèlgica que creix un any més (11,68%) situant-se gairebé al mateix nivell que Alemanya amb 30,4 milions d’ampolles. En tercer lloc, perdent una posició, es troba el Regne Unit amb 28,8 milions d’ampolles.  

Segons paraules del President del Consell Regulador, pere Bonet, el fet que el mercat alemany caigui un 24% i l'austríac prop d'un 16% es deu a que "una empresa gran del sector, per política d'empresa, ha preferit augmentar molt els preus, fet que ha emfatitzat aquesta davallada. No és la primera vegada que ha passat". I destaca també "que el canal alimentació ha baixat els preus, però la hostaleria no".

A preguntes dels periodistes, el president ha dit que "el cava ue es fa a Catalunya representa el 96,9% del total i pel que fa a l'exportació el 98,2% del cava que s'exporta és fet a Catalunya".
 
Cal destacar el fort increment del 16,9% al mercat francès que, amb 6,3 milions d’ampolles, es consolida al grup de les principals destinacions del Cava. El conjunt dels 10 primers països suma actualment 133,3 milions d’ampolles i representa el 86% de l’exportació total.   
 

La Unió Europea té retrocés del 5,3% protagonitzat en gran mesura pel mercat alemany, que ha caigut un 24%, tot i que continua essent el primer destí de les expedicions de Cava amb 30,5 milions d’ampolles.

 
El grup de països emergents, coneguts com a BRIC, ha crescut significativament, més d’un 40% arribant a la xifra de 2,6 milions d’ampolles. El número total d’empreses exportadores segueix augmentant al 2014 fins a 151, fet que reflexa clarament la voluntat d’internacionalització del Cava.  
El Cava segueix esdevenint, al 2014, líder mundial en exportació de vi escumós de qualitat elaborant mitjançant el  mètode tradicional amb un volum total de 154,7 milions d’ampolles.
El segment dels Caves Premium, és a dir, Reserva i Gran Reserva, sumen 27,5 milions d’ampolles, un 11,3% del total de caves expedits dels quals s’exporten 7,9 milions d’ampolles.  
 
En referència al Cava Rosat, ha sofert un descens global del 7,43%. Tot i així, els rosats Premium creixen a bon ritme obtenint un creixement del 8,63% en els Reserva i un 6,10% en els Gran Reserva.   

El conseller Pelegrí ha comentat que "la pujada del Cava Gran Reserva s'ha de posar en valor, igual que constatem la tendència a la recuperació econòmica". També ha volgut destacar que "la importància dels tercers països pel que fa a l'exportació sense oblidar el mercat interior. He de reforçar més encara el binomi turista/congressista i Cava".

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Laura Conde
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Imatge il·lustrativa
Juvé & Camps reforça així el seu compromís amb la restauració
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Anna Casabona, la representant de l'Associació Catalana de Sommeliers, ha arribat a la final i ha quedat tercera