49a Investidura del Sereníssim Capítol del Vi

| 24/03/2015 a les 13:32h
Arxivat a: Actualitat
El passat dissabte 21 de març es va celebrar la 49a Investidura del Sereníssim Capítol del Vi, una de les confraries més antigues de Catalunya i de l’Estat espanyol. 
El lloc triat va ser el Temple Nacional Expiatori del Sagrat Cor de Jesús, situat a la part alta del Tibidabo, a la ciutat de Barcelona, que enguany commemora el bicentenari del naixement de Sant Joan Bosco, fundador dels Salesians i del Temple.

 
El pregó magistral va ser impartit per l'economista i escriptor D. Leopoldo Abadía, nascut a Saragossa fa 81 anys. Va ser membre de l'equip fundador de l'IESE, actualment la primera escola de negocis a nivell mundial, on va ser professor de Política d'Empresa durant més de 30 anys. La Crisi Ninja es considera la millor explicació en espanyol sobre la crisi econòmica mundial. Es va convertir en el llibre de no ficció més venut a Espanya amb 24 edicions en diferents formats i idiomes. Els últims anys ha impartit més de 500 conferències arreu del món. Avui està jubilat, té 12 fills i 45 néts.
 
Durant l'acte van ser investits cavallers i dames del vi pel president D. Iván Galofré Moragas destacades personalitats del món del vi i l'empresa:
D. LEOPOLDO ABADIA,
D. MATIAS DE ALBERT PALLEJA,
D. ALEJANDRO BOSCH,
D. MANUEL BRUFAU NIUBÓ ,
D. XAVIER CARBONELL ROURA,
D. MANEL COLMENERO LARRIBA,
Sra. ALICIA ESTRADA ALONSO-GUTIEZ,
Sra. VERONICA FISAS VERGES,
D. RAFAEL ISÚN NUÑEZ,
D. JORDI MASIES MUNTADA,
D. FERMIN MORALES PRATS,
D. FRANCISCO JAVIER DE LES MOLES FERNANDEZ,
D. JOSE Mª PONT VILADOMIU i
D. LUIS VENDRELL PEDROLA.
 
La investidura va culminar amb un dinar al restaurant Asador de Aranda, amb maridatge amb vins de la DO Terra Alta, grans triomfadors en el concurs Garnatxes del Món 2015, celebrat el passat mes de gener a França, presentats per D. Jaume descarrega i Jordi Rius, president i secretari, respectivament, del Consell Regulador de la DO Terra Alta.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Laura Conde
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Imatge il·lustrativa
Juvé & Camps reforça així el seu compromís amb la restauració
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Anna Casabona, la representant de l'Associació Catalana de Sommeliers, ha arribat a la final i ha quedat tercera