Després d’anys de millora contínua i dedicació, finalment el celler Lagravera (Alfarràs) ha aconseguit la certificació Demeter International. Es suma així als cinc cellers catalans -i als menys de deu de tot l’estat espanyol- en haver estat mereixedors de l’estricta qualificació en viticultura biodinàmica per part de la gestora alemanya.
Lagravera s’ubica en un espai únic recuperat, treballa la natura, fauna i, flora, l’observa, entén les seves lleis per conèixer-la millor tenint en compte el sòl com a organisme viu i receptor. Aquesta és la relació amb la terra dels nous viticultors sensibles. Vins que reflecteixen amb total puresa la seva procedència. Transmetre paisatge mitjançant l’estudi i el retorn al orígens. Per això el celler familiar recull l’aigua de pluja, té plantat el seu propi jardí de fitoteràpia i treballa amb animals tot cercant l’equilibri de totes les formes de vida.
Lagravera és membre de Terra de Garnatxes, associació sense ànim de lucre defensora de la varietat. Mitjançant els seus vins Ónra va elaborar el primer vi blanc monovarietal de garnatxa (amb el mètode de solera) de la DO Costers del Segre. Després de la recuperació d’unes vinyes de 125 anys a Castelló de Farfanya, el celler ha fet un vi negre 100% garnatxa anomenat La Pell.