Lagravera obté la certificació biodinàmica Demeter

| 09/04/2015 a les 08:00h
Arxivat a: Cellers
És el primer celler de la DO Costers del Segre que obté el certificat
Després d’anys de millora contínua i dedicació, finalment el celler Lagravera (Alfarràs) ha aconseguit la certificació Demeter International. Es suma així als cinc cellers catalans -i als menys de deu de tot l’estat espanyol- en haver estat mereixedors de l’estricta qualificació en viticultura biodinàmica per part de la gestora alemanya.
 
Lagravera s’ubica en un espai únic recuperat, treballa la natura, fauna i, flora, l’observa, entén les seves lleis per conèixer-la millor tenint en compte el sòl com a organisme viu i receptor. Aquesta és la relació amb la terra dels nous viticultors sensibles. Vins que reflecteixen amb total puresa la seva procedència. Transmetre paisatge mitjançant l’estudi i el retorn al orígens. Per això el celler familiar recull l’aigua de pluja, té plantat el seu propi jardí de fitoteràpia i treballa amb animals tot cercant l’equilibri de totes les formes de vida.
 
Lagravera és membre de Terra de Garnatxes, associació sense ànim de lucre defensora de la varietat. Mitjançant els seus vins Ónra va elaborar el primer vi blanc monovarietal de garnatxa (amb el mètode de solera) de la DO Costers del Segre. Després de la recuperació d’unes vinyes de 125 anys a Castelló de Farfanya, el celler ha fet un vi negre 100% garnatxa anomenat La Pell.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Laura Conde
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Imatge il·lustrativa
Juvé & Camps reforça així el seu compromís amb la restauració
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Anna Casabona, la representant de l'Associació Catalana de Sommeliers, ha arribat a la final i ha quedat tercera