El consum mundial de vi pujarà un 3,7% però a l'Estat Espanyol seguirà caient

| 04/06/2015 a les 14:16h
Arxivat a: Mercats
A un ritme menor de caiguda (d'un 4,2%, els últims 4 anys ha caigut més d'un 12%), l'Estat Espanyol seguirà disminuint el consum de vi. Contràriament, la tendència mundial de consum augmentarà segons l'estudi anual de la consultora IWSR pel saló Vinexpo de Burdeus.
L'augment de consum mundial de vi s'accelerarà fins al 2018 a un ritme del 3,7%, segons l'estudi anual fet per Wine and Spirit Research (IWSR) per al saló Vinexpo de Bordeus.
 
El principal motor d'aquesta acceleració serà Estats Units, el primer mercat mundial, on l'increment en aquests quatre anys serà del 11,3%. Encara que amb un volum molt inferior, també serà molt significatiu l'augment del 24,8% de la Xina de manera que es consolidarà com a cinquè país consumidor del món.
 
A l'extrem oposat, alguns dels productors tradicionals seguiran retrocedint en consum, en particular Itàlia, amb un descens del 5,1%, França i Espanya (2,8% i 4,2% respectivament).
 
Entre els grans mercats, Alemanya es consolidarà en quart lloc amb una alça del 1,1%, el Regne Unit en el sisè (+ 5,5%), Argentina en el setè (+ 2%) i Rússia en el vuitè (+ 3%).
 
L'estudi indica també que a l'exercici 2013, els escumosos van representar un 8% del vi total i en cinc anys aquesta quota pujarà al 8,9%, segons les projeccions de IWSR. El mateix any, el consum de cava va augmentar notablement gràcies en particular a l'augment de les importacions de Bèlgica, Nigèria i França, i el de prosecco també gràcies al Regne Unit.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Laura Conde
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Imatge il·lustrativa
Juvé & Camps reforça així el seu compromís amb la restauració
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Anna Casabona, la representant de l'Associació Catalana de Sommeliers, ha arribat a la final i ha quedat tercera