El proper dia 29 de juny, entre les 17 i les 22h, es durà a terme la primera edició de La Cimera del Xarel·lo, un esdeveniment per a professionals del sector, on es podran degustar més de 120 vins elaborats a partir d’aquesta varietat autòctona del Penedès, presentats per 30 elaboradors vinguts de tot el territori.
L’indret escollit per dur a terme aquesta iniciativa, és el Santuari de la Mare de Déu de Foix, documentada ja l’any 608, i ubicada a 643 metres d’alçada, posició que li ofereix unes privilegiades vistes sobre tot el territori del Penedès.
Aquesta iniciativa impulsada per a un grup d’elaboradors, persegueix l’objectiu de donar a conèixer les múltiples possibilitats que ofereix aquesta varietat en quant a tipus de vinificacions diferents, així com el gran potencial que té tant per a llargues criances, com per a vins d’anyada. En aquesta línia els assistents hi podran degustar des de Vins tranquils fins a tot tipus de vins escumosos.
Cellers participants:
Albet i Noya, Alemany i Corrió, Avgvstvs Forvm, Can Descregut, Can Pasqual, Can Ràfols dels Caus, Casa Ravella, Castellroig, Celler Credo, Celler Pardas, Clos Lentiscus, Coma Romà, Enric Soler, Esteve i Gibert, Eudald Massana Noya, Finca Viladellops, Heretat Mont-Rubí, La Salada, Loxarel, Mas Bertran Viticultors, Mas Candí, Mas dels Clavers, Nadal, Oriol Rossell, Parató, Parés Baltà, Partida Creus, Sicus, Ton Rimbau, Vins el Cep, Vins de Foresta, Vinya Oculta i Vinyes Singulars
Informació i acreditacions aquí