L’Associació Vinícola Catalana celebra la seva assemblea anual al celler Castell del Remei, Lleida

| 15/06/2015 a les 08:46h
Arxivat a: Actualitat
La patronal del vi català representa el 85% del total del vi tranquil embotellat a Catalunya, amb un potencial de 100 milions d’ampolles
L’Associació Vinícola Catalana va celebrar, al celler Castell del Remei, Lleida, la seva assemblea anual amb la presència de la majoria de les seves 154 empreses associades. Actualment, l’AVC representa el 85% del total del vi tranquil català embotellat  i formen part de les onze denominacions d’origen catalana.


 
Aquesta assemblea és la primera que se celebra sota la presidència de Valentí Roqueta i la nova junta directiva, escollida ara fa just un any. Entre els punts que es van tractar, destaca l’aprovació del Pla d’Acció d’aquest any 2015, que aposta per la internacionalització de les empreses vitivinícoles catalanes.  Les empreses associades a l’AVC tenen un potencial de 100 milions d’ampolles de vi tranquil, de les quals el 47% es destina a exportació i la resta al mercat interior.
 
El President de la patronal del vi català, Valentí Roqueta, va afirmar a l’Assemblea que cal assolir noves quotes de mercat i per tant, les empreses vinícoles han de ser més competitives i  apostar per la innovació, “és l’element clau per impulsar el nostre sector i ser més competitius. Hem d’adaptar-nos a les noves demandes del consumidor, cada vegada, més exigent amb el producte i amb els mètodes d’elaboració i producció. Hem de ser capaços d’ajustar-nos als requeriments dels mercats globals
 
L’Associació Vinícola Catalana te com a objectius donar una major visibilitat i reforçar la presència dels vins catalans al nostre territori, per tal d’enfortir el sector, com a part important del teixit agroalimentari i econòmic del nostre país. Així com promoure el consum dels vins catalans i apel·lar a la protecció de la nostra terra, a la defensa i preservació del medi ambient i del nostre paisatge.
 
Valentí Roqueta, president de l’AVC va instar a les empreses associades a recolzar totes aquelles iniciatives tant privades com públiques que apostin per l’enoturisme, “un sector en expansió i Catalunya disposa de tots els reclams per fer de l’enoturisme un referent mundial.  Pel seu èxit futur és vital la implicació de totes les parts: de l’oferta i la demanda, de les bodegues i del sector serveis”.

L’Assemblea va cloure amb un dinar que  va comptar amb la presencia del Director General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, qui va animar al sector a invertir en I+D per a l’elaboració i producció de vins de qualitat i va comentar els expedients pendents que preocupen al sector com és l’OCM a tercers països o el potencial vinícola. Convidats per l’AVC, van intervenir Clara Santamaria, clúster manager d’INNOVI, que va explicar els instruments i serveis dels que disposa el sector en quan a Innovació i Desenvolupament.
I Domingo Valiente, Director Executiu de la Fundació Dieta Mediterrània que va explicar als assistents  les accions que porta a terme la Fundació de la Dieta Mediterrània  en la seva defensa del vi com aliment.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu amplia la seva col·lecció de vins DO Penedès, Sant Sebastià dels Gorgs, amb El Claustre de l’Abat Miró negre i blanc
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Núria Altés, del celler Herència Altés de la Terra Alta
Laura Conde
Dirigida per la jove enòloga Marta Pedra, aquesta petita bodega s’ha especialitat en vins monovarietals i en el trepat, varietat autòctona de la zona
Imatge il·lustrativa
Juvé & Camps reforça així el seu compromís amb la restauració
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Representació catalana al campionat d'Espanya de sommeliers
Anna Casabona, la representant de l'Associació Catalana de Sommeliers, ha arribat a la final i ha quedat tercera